LMP: újabb pofon a képviseleti demokráciának a Jobbik elleni ügyészségi eljárás

Az LMP szerint a kormánypártok teljesen az uralmuk alá akarják vonni a demokratikus intézményeket, ezért a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervezetéhez fordulnak, hogy számba vegyék a lehetséges jogi megoldásokat.

Nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik számvevőszéki ellenőrzésével összefüggésben az Állami Számvevőszék beadványa alapján. A fideszes ügyészség már számtalanszor bizonyította, hogy politikai utasításra indítanak eljárásokat - áll a párt közleményében. Az LMP álláspontja szerint a képviseleti demokrácia ma újabb mélyütést kapott Orbán Viktor kormányától.

Később ennél is keményebben fogalmaznak az Ungár Péter által jegyzett közleményben:

"Orbán Viktor az ügyészségi komisszárjait használja fel egy politikai párt és a képviseleti demokrácia elleni hadjáratához."

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy politikai utasítások alapján indítsanak vádhatósági eljárásokat. Úgy látják, hogy a kormánypártok "új sebességbe kapcsoltak a demokratikus intézményrendszerek totális politikai uralom alá vonása érdekében."

Az LMP ezért a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervezetéhez fordul annak érdekében, hogy számba vegye a lehetséges jogi megoldásokat.

Forrás
MTI nyomán