"Szijjártó Péter legyen a kannabisz nemzetközi lobbistája"

A liberálisok megtalálták hazánk legégetőbb és legaktuálisabb problémáját.

A LiFT - Liberális Fiatalok Társasága (ez a nevük) arra kéri Szijjártó Pétert, hogy "kiváló kapcsolatait" kihasználva lobbizzon a legális kannabisz érdekében. 

Sermer Ádám, a LiFT elnöke a külügyminiszternek küldött levelében felhívja a figyelmet arra, hogy az ENSZ szakmai állásfoglalásának megfelelően, tagállamainak többségében a szigorú büntetésen alapuló drogpolitika helyett ma már a megelőzésben és a szabályozott engedélyezésben látják a megoldást. Többek között Oroszország és Fülöp-szigetek ellenkezése miatt viszont nem sikerült eddig az ENSZ-tagállamoknak a tiltott kábítószerek listájáról levennie a kannabiszt. 

Magyarországon a legóvatosabb becslések szerint "legalább egymillió ember" látja ennek "kárát" (mármint az ifjú liberálisok szerint), mivel szerintük - figyeljék a logikai láncot: legalább ennyi magyar ember füvezett már bevallottan életében, és ennél is több- legalább másfél millió ember már most is legalizálna. 

Az ő képviseletükben arra kérik Szijjártó Pétert, vesse latba kiváló nemzetközi kapcsolatait.

"Itt az ideje, hogy a keleti nyitásnak, a kormány oroszbarát politikájának, Szijjártó Péter Fülöp-szigeteki látogatásának végre valódi hasznát vegyük. Arra kérjük a magyar külügyminisztert, legyen a kannabisz nemzetközi lobbistája".

Nos, ha netán el is vállalná a feladatot, nagyon nem kell tartani az átütő nemzetközi sikertől, ha a keleti nyitás eddigi eredményeiből indulunk ki.