Magabiztos jobbikos győzelem született a devecseri választáson

Időközi önkormányzati voksolást tartottak vasárnap Devecserben: polgármestert és önkormányzati képviselőket is választottak, a győztes a jobbikos Ferenczi Gábor lett.

1168 szavazattal polgármesterek választották meg a jobbikos jelöltet, Ferenczi Gábort.

Ez az eredmény magas arányú győzelmet jelent, hiszen a második helyezett, a Fidesz-támogatású független Kovács László a jegyzői megerősítés szerint is csak 363, míg a többi jelölt 100 szavazat alatt végzett.

Pontosabban: Ferenczi Gábor 1168, Kovács László 363, Somogyi Márta 80, Kozma György István 60, Kozák János 19, Nagy Sándor 4 szavazatot kapott. A 4507 lakosú településen a 3656 választásra jogosult közül 1694 választópolgár ment el szavazni, ez 47 százalékos részvételi arányt jelent.

A Veszprém megyei, 4500 lakosú Devecserben azért volt időközi választás, mert a képviselő-testület június 28-án feloszlatta magát. A polgármesteri posztért hatan indultak: négyen függetlenként, valamint a Jobbik és a Magyar Munkáspárt jelöltjei. A hat képviselői helyre tizenkilencen pályáztak. A feloszlatás előtti polgármester szintén Ferenczi Gábor volt.

Frissítés: "Elsöprő jobbikos siker Devecserben"

A mai napon ismét a jobbikos Ferenczi Gábort választották meg Devecser polgármesterévé, 69 százalékos többséggel – közölte a pontos adatot Szabó Gábor pártigazgató vasárnap este kiadott közleményében. Mint fogalmazott, Devecser lakossága bebizonyította, hogy

  • nem kér a 20. század pártjaiból,
  • nem kér a fideszes gyűlöletkampányból
  • és továbbra is a Jobbik néppárti politikáját támogatja.

Hozzátette, hogy a végig tisztességes kampányt folytató Ferenczi Gábort minden erővel próbálta lejáratni a fideszes propaganda, de a devecseri választókat nem tudták megvezetni, ők ismét bölcs döntést hoztak.

sss
2019. október 22. | 14:58
1956, relikviák, műtárgyak, múzeum
sss
2019. október 22. | 14:58
1956, relikviák, műtárgyak, múzeum
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss