Sokat kellett várni a kórházban, szétverte az orvost a hangoskodó család

Szakításos töréses sérülést szenvedett az orvos.

Az egy családhoz tartozó vádlottak a rokonaikat – egy anyát és a gyermekét – kísérték el még április 6-án este a hatvani kórház ügyeletére, mert a baba belázasodott. A felnőttek a kisgyermek azonnali ellátást követelték, a kórházi dolgozók viszont türelemre intették őket, ezért a család veszekedni kezdett velük. A csoport tagjai erre az ügyeleti szoba elől átmentek a közeli sürgősségi vizsgáló elé, ahol tovább folytatták a kiabálást. A vizsgálóból kisietett az előtérbe egy orvos, felszólítva a vádlottakat, hogy legyenek csendben, ne zavarják a gyógyítást, és megkérte őket, hogy várakozzanak az ügyeleti szoba ajtaja előtt, ahová személyesen még el is kalauzolta a felindult embereket.

Nem telt el sok idő, amikor a család újra hangoskodni kezdett, ezért az orvos újból kiment a folyosóra, ahol a vádlottak annak ellenére veszekedtek az ügyeletes nővérrel, hogy a lázas kisgyermeket az anyja már bevitte a rendelőbe. Az orvos emelt hangon rendre utasította a zajongó családtagokat, mire azok rátámadtak.

Egyikük lökdösni kezdte az orvost, aki védekezésképp megragadta a férfi ruháját. A támadó fia ekkor ököllel leütötte az orvost. A földre került sértettet a két férfi ezt követően is tovább bántalmazta, miközben az anya lefogta a védekezni próbáló orvos kezeit.

A verésnek egy, a váróban tartózkodó beteg vetett véget a hangoskodásra kiérkező kórházi dolgozók segítségével.

Az orvos a bántalmazás következtében több, köztük 8 napon túl gyógyuló súlyos – szakításos töréses – sérülést is szenvedett.

A Hatvani Járási Ügyészség a három – az előállításukat követően őrizetbe is vett – elkövetőt csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés alkalmazására tett indítványt.