Patkány mellett volt a hamburger, bezárták a budai állatos kávézót

Állatkínzáson túl az emberek veszélyeztetése is felmerült.

A hvg.hu azt írja, szerdai cikkük után a hatóságok egy összevont razziát végeztek, és megállapították, hogy nem csak az állatok betegek, hanem a konyhát csótányok lepték el, és valóban igaz lehet, hogy a fagyasztóban együtt tárolták a kígyóknak szánt patkányokat a vendégeknek kínált hamburgerekkel.

A budai ExZootic Caféba kivonult az állategészségügy és az élelmiszer-biztonság is, az ellenőrzés pedig azonnali felfüggesztéssel járt. Újra csak akkor nyithatnak ki, ha a megadott határidőre minden hiányosságot pótolnak, kijavítanak.

A kormányhivatal szerint a kávézósok nem tudták a helyszínen bemutatni az alapanyagok eredetét igazoló számlákat és szállítóleveleket sem, míg az Állatorvostudományi Egyetem állatorvosai közölték, hogy még egymással versengő fajokat is közös terráriumban tartottak.

"Az ölünkbe pottyant minden pillanatos vemhes, koszos tengerimalacnál már teljesen lesápadtunk. Ilyen stressznek kitenni egy ilyen állatot, arról nem is beszélve, hogy a kávézóban a kengurukkal tartják együtt. Mi vár a kölykökre, ha két kenguru lábai mellett jönnek a világra? Egyáltalán miért is vemhes ez az állat?"

- ez csak egy kérdés volt a botrány kezdetét jelentő posztból, amit az Állatvédőrség tett közzé még két héttel ezelőtt.