2017. 11. 14. 07:48

Ha munkaerőhiány, akkor abból - természetesen - a Magyar Posta sem maradhat ki

A Magyar Posta is munkaerőhiánnyal küzd, főleg Budapesten és vonzáskörzetében, valamint Nyugat-Magyarországon, különösen az országhatár közelében vannak betöltetlen pozíciói. A mintegy 30 ezer fős vállalatnál szeptember végén ötszáznál kevesebb betöltetlen állás volt, ebből a hálózati területen száz, a logisztikai területen négyszáz - írta a Világgazdaság a cégtől kapott tájékoztatásra hivatkozva kedden.

A tavasz óta folytatott intenzív toborzás eredményeként október végén mintegy ötszáz fővel több dolgozója volt a postának, mint tavaly év végén.

A Magyar Posta beintett a Mikulásnak, a Jézuskának, meg persze a karácsonyi készülődésnek

A Magyar Posta november 15-től visszavonásig csomagfeladási limitet vezet be! A nem szerződéses ügyfelek naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti és MPL Netcsomagot adhatnak fel - olvasható a Magyar Posta honlapján. „November 15-től visszavonásig a zökkenőmentes küldeménykezelés érdekében a Magyar Posta csomagfeladási limitet vezet be.

Igaz, mint minden ránk maradt állami mamut vállalatnál, a Magyar Postánál is a munkavállalók minimum egyharmada azt a vízfejet képezi, amely kézbesítőktől és logisztikai központokban dolgozó munkavállalóktól nagyon távol, de az ő fizetésük többszörösét zsebre vágva "menedzseli" a munkafolyamatokat.