Nemrég még méltatta az Origo, de beállt a Jobbik mellé, ezért betámadta

November közepén jelentette be a Jobbik, hogy Fonyódi Tibor regény- és forgatókönyvíró is csatlakozott a párt értelmiségi holdudvarához.

A Jobbik újabb értelmiségi támogatót mutatott be

Dúró Dóra a sajtótájékoztató elején kifejtette, hogy a Jobbik tudatosan az értelmiség felé fordult, hogy így kapjon segítséget a párt a szakmai munkához. Annak érdekében, hogy a közvélemény megismerje ezeket a személyeket, sorozatba kezdtek, ahol bemutatják őket. Ennek keretében állt a nyilvánosság elé a Hungexpo volt vezérigazgatója, Tóthné Pásztor Zsuzsa.

Több sem kellett a habonyi propagandatermékké silányult Origónak: hétfőn terjedelmes cikkben szállt bele Fonyódiba. A cikket jegyző Bordács Bálint a Fidelitasból ejtőernyőzött a portál belpolitika rovatához, ahol szorgalmasan gyártja a legnagyobb ellenzéki pártot lejáratni szándékozó anyagokat.

A cikkben Fonyódit kilóra megvett, piti sci-fi írónak nevezi. Az iromány - ami a témától teljesen eltérve, hosszú bekezdésekben antiszemitázza a Jobbikot - legerősebb része talán az, amiből kiderül, Bordács a borítójukról ítéli meg a könyveket:

"Számos hasonló kaliberű írásából és könyveinek borítóképéből pedig egy B kategóriás író képe rajzolódik ki"

A portál egyébként a tulajdonosváltás előtt, 2000-ben és 2010-ben is méltatta a szerzőt, így kétség sem férhet hozzá: a mostani támadásnak pusztán politikai okai vannak.

Dúró Dóra, a Jobbik politikusa Facebook-oldalán állt ki a megtámadott író mellett. Mint írja, döbbenetesnek tartja, hogy kizárólag politikai okokból, az ellenfél elvakult gyűlöletéből és a bukástól való félelemben odáig is elmegy a fideszes média, hogy egy kétséget kizáróan elismerésre méltó szakmai életutat befutott embert ilyen aljas módon támad meg.

Dúró Dóra teljes bejegyzése itt olvasható: