2017. 11. 23. 11:28

Napi cukiság: pónilóval mentek lopni, de megjelent a kifosztott ház gazdája

A Battonyai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 28 éves és egy 29 éves büntetett előéletű kevermesi férfi előzetes letartóztatását, akik még áprilisban lopni akartak egy nagykamarási házból, de végül rablás lett belőle.

A gyanúsítottak a kora esti órákban egy póniló vontatta lovaskocsival jelentek meg egy nagykamarási családi háznál, és a nyitott házból a lovaskocsira pakoltak egy gáztűzhelyet, egy puffot, és két zsák kukoricát, 23 000 forint értékben.

Megjelent viszont a tulajdonos fia, aki veszekedni kezdett velük, majd megfogta a kocsit húzó póni zabláját, hogy a gyanúsítottakat a rendőrség kiérkezésig visszatartsa. A vita közben az egyik gyanúsított a tűzhelyet és a puffot a kocsiról a földre rántotta, majd lökdösni kezdte a férfi vállait, aki erre elengedte a zablát. Ekkor érkezett haza a tulajdonos férje, szintén megfogta a póni zabláját, ő is vissza akarta tartani a gyanúsítottakat. Ez azonban nem sikerült, mert a kocsit hajtó gyanúsított az ostorral a csuklójára ütött, így el kellett engednie a zablát, a gyanúsítottak pedig a két zsák kukoricával a helyszínről elhajtottak.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel került sor, másrészt a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte 30 napra a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.