Felszámolják Habony nagybátyjának volt cégét

Érdekes összefonódások története.

A józsefvárosi, Négy Tigris kínai piacot hivatalosan 1997-től bérelte a MÁV-tól a Komondor Kft., de a portál szerint köztudott volt, hogy a cégtulajdonos, Szetlik Ferenc már évekkel korábban rendelkezett a területtel.

A 2014-ig, kétes körülmények között működő piac ugyanakkor nem csak Szetlik biznisze volt: a pavilonokat, bódékat Novák Tamás vállalkozó húzta fel, továbbá ő készítette a működési tervet is. A Komondor pedig üzemeltette a Négy Tigrist, a hasznon pedig osztoztak.

Az éves forgalom már a kilencvenes évek második felében megközelítette az egymilliárd forintot.

Viszont mások is be akartak szállni a bizniszbe:

a piac őrzéséért a Tasnádi Péter tulajdonában lévő Mesterdetektív Kft. és Pintér Sándor cége, a Preventív Security vetélkedett.

Szetlik 1998 elején meghalt, a Komondor Holding Rt.-n (most zrt.) pedig feleségéé, Pápa Marianne-é, illetve két kiskorú gyermekéé lett.

Ő pedig nme más, mint Habony Árpádnak, Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadójának a rokona.

Szetlik Ferenc nővére ugyanis Habony anyja, vagyis a kínai piac működtetője Habony nagybátyja volt.

A Komondor Holding egyébként az ingatlanszektorban utazik, bő 10 éve bővíti belvárosi ingatlanportfólióját, és a VI., a VII. és a XII. kerületben is voltak érdekeltségei.

Miután 2013-ban végül az állam, a MÁV és a józsefvárosi önkormányzat összefogása nyomán a Négy Tigris bezárásáról döntött, Pápa Marianne 2014 elején gyorsan megszabadult a Komondor Kft.-től. Az ügyvezetést Bálint György vette át tőle.

A 2013-ban még bő 700 millió forintos bevételt tudhatott magáénak a cég, ám tavaly mindössze 30 ezer forintot könyvelhetett el. A felszámolást a cég fizetésképtelensége miatt rendelte el a Fővárosi Törvényszék.