Meghalt a félrekezelt beteg, a budapesti kórház meghamisította a jegyzőkönyvet

Rémisztő.

Az Index a Fővárosi Főügyészségre hivatkozva írja, hogy 2015. február 1-jén meghalt egy idős nő az egyik budapesti kórházban. Az illetékes kerületi ügyészség pár hónapja vádat emelt, mert a kezelés során két orvos és egy ápoló is foglalkozási szabályt szegett. Az ügyészség szerint az ápoló szabályszegése vezetett a halálhoz. Anélkül adott gyógyszert a nőnek, hogy konzultált volna az orvossal, ráadásul az elrendelt adag dupláját adta a betegnek.

A rendőrség megkereste a kórházat, hogy elkérjék az ügy dokumentációját. A vád szerint a kórházi osztály egyik főnővére az ápolásról szóló iratokban szereplő bejegyzéseket két ápolóval átiratta, eltüntették az általuk alkalmazott gyógyszeres terápiának a leírását.

A kórház a rendőrségnek a meghamisított tartalmú dokumentumot küldte el. A főnővérrel és az egyik ápolóval szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészség büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot. A másik ápoló, a két orvossal együtt az alapügynek lett a vádlottja.