Tusup: "igen, kiálltam és megpróbáltam megvédeni a sportolóimat, mert egy igazi edzőnek ezt kell tennie"

"Talán nem a legmegfelelőbben reagáltam, de ismertek."

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Shane Tusup Hosszú Katinka korábbi nevelőedzőjével, Pass Ferenccel került konfliktusba egy bajai versenyen. Az edző szerint Pass rossz ütemben indította el a versenyt, ezért a versenyzője csak késve indult el. Tusup ezután olyanokat kiabált, hogy

"fuck you Mr. Pass!"

Shane Tusup őrjöngve üvöltözött Hosszú Katinka nevelőedzőjével

Pass Ferenc, Hosszú Katinka nevelőedzője a Facebookon osztotta meg, mi történt a hétvégén a 15. Halászlé Kupán, Baján, ahol beszámolója szerint Shane Tusup válllahatatlan stílusban támadt neki.Pass bejegyzésében leírja, hogy a vegyes váltónál Katinka valamiért nem reagált a rajtjelre, és csak késve ugrott a vízbe.

A tréner most Facebookon reagált, de csapatának úszóihoz címezte az írást. Először elmagyarázta, hogy van egy íratlan szabály az úszásban, mely szerint a felkészülni vezényszó után a startbíró 2-5 másodperces időszak között indítja el a futamot, de most túl hamar adták meg a jelet. Ekkor azt gondolta, hogy visszalövik a startot, de nem ez történt, ezért rákiabált versenyzőjére, hogy induljon.

"Amikor úgy éreztem, hogy a versenyzőimmel sportszerűtlen módon jártak el, reagáltam. Megtettem, és meg fogom tenni bármikor, amikor így érzem. Talán a pillanat hevében nem a legmegfelelőbben reagáltam, de ismertek. Más profi sportágak vezetőedzőitől tanultam a szakmát, akik sohasem hátrálnak meg, és bárkivel szembeszállnak, ha megsértik a csapatukat. Igen, kiálltam és megpróbáltam megvédeni a sportolóimat, amikor úgy éreztem, hogy egy rossz döntés miatt kárba veszhet a felkészülésük, mert egy igazi edzőnek ezt kell tennie."

A teljes bejegyzés itt olvasható:

(fotó: Béli Balázs / Alfahír)