Jordán milliárdosé lett a Rogánék által eladott nagy V. kerületi telek

Megvédték az országot.

A Bástya utca 1-11. alatti 1728 négyzetméteres telek, amit ma fizetős parkolóként lehet használni, a 24.hu szerint Mazen Al Ramahi Budapesten élő jordániai üzletember kezére került, miután az ingatlan tulajdoni lapjára a Maz Investment Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft. neve került október közepén, ez pedig az övé.

Rogán Antalék még 2008-ban, 400 millió forintért adták el a középkori várfal melletti telket a Jászai Gellért nevével fémjelzett SCD-csoport egyik cégének, ami hosszas huzavona után végül most 601 millióért adta tovább a szaúdiaknak.

A lap emlékeztet, hogy az ingatlan korábban még építési telekként volt nyilvántartva, ám az V. kerületi önkormányzat honlapján található rendelet szerint a Bástya utca 1-11. számú telken már csak kizárólag mélygarázs építhető. Ez azonban könnyen módosítható, ha a szaúdi üzletember megegyezik azokkal, akikkel meg kell egyeznie. A cégét, amivel megvette az ingatlant, kimondottan szállodai szolgáltatásokra alapította, így aligha éri majd be egy parkolóval.