Amerikai konzervatív szervezet: "Orbán egy inkompetens, primitív ember"

Nyílt levélben bírálja politikáját a Szabadság Határai (Frontiers of Freedom) elnevezésű, konzervatív amerikai intézet külpolitikával foglakozó alelnöke, számolt be a Népszava. Az alapítvány konzervatív értékrendet valló, de független a mindenkori amerikai kormányzattól.

Radványi K. Miklós leveléből kiderül:

nárcisztikusnak, arrogánsnak és megalománnak tarja Orbán Viktort, aki szerinte már 1998-2002 közötti kormányzati ciklusa alatt is korrupt volt.

Radványi szerint beszélni kell Orbán "destruktív politikai, gazdasági és erkölcsi bűneiről", és arról, hogy a magyar miniszterelnök "nem érti, miről szól a demokrácia".

"Ön most azon van, hogy olyan alázatos nemzedéket neveljen ki, amely biztosan nem fogja megállni a helyét a globális versenyben"

- veti Orbán Viktor szemére az alelnök, aki a Fidesz gazdasági modelljét sem kímélte:

"Leginkább Houdini-gazdaságként lehet leírni, amelyben mind az üzleti magánszférát, mind a termékek elosztását Ön és segítői ellenőrzik. Azzal, ahogyan előnyben részesíti a kedvenceit, miközben kizárja azokat, akik nem fogadják el a "fizess, hogy játszhass" játékát, ugyanazt a gazdasági modellt hozta vissza, ami Mussolini fasiszta államát, Hitler nemzetiszocialista birodalmát és Sztálin gulággazdaságát jellemezte."

A közmunkarendszerrel kapcsolatban megjegyezte: az arra szolgál, hogy a Fidesz-kormánytól függő, "kvalifikálatlan munkára fogott alsó néposztályt" hozzon létre, ami sem gazdasági, sem politikai értelemben nem tekinthető szabadnak.

"Az Ön és haverjainak kielégíthetetlen korrupciós étvágya lerombolta az egészségügyet és az eddig kiváló magyar oktatási rendszert"

- írja Radványi, aki nem fukarkodik a jelzőkkel:

"A külpolitikában Ön az Európai Unió politikai prostituáltjává vált."

Donald Trump belső tanácsadói körének tagja így zárja sorait:

"A magyar nép igazi demokráciát és gazdasági szabadságot akar. Ezeket a realitásokat ugyanakkor Ön nem ismeri el. Beteg egója despotikus jellegű és morálisan kiüresedett államért kiált.

"Ön cserbenhagyta saját népét. Népének - ha újra szabadon akar élni, gondolkodni és álmodni egy jobb jövőről - abban  kell reménykednie, hogy Ön gyorsan távozni fog hivatalából."

Radványi K. Miklós - aki szerint "Orbán Viktor miniszterelnök vezetése káros Magyarországnak" - a következőképpen nyilatkozott a HírTV-nek:

"Úgy éreztem a nyílt levéllel kapcsolatban, mielőtt megírtam volna, hogy Magyarországon betelt a pohár. Ami ott folyik, az nemcsak az országnak, de az Európai Uniónak, a NATO-nak és ezzel az Egyesült Államoknak is hatalmas károkat okoz."

"Orbán egy inkompetens, primitív ember, aki ugyanilyen emberekkel van körülvéve."

Elsősorban a helyiek hangja szeretne lenni az Országgyűlésben a Dunaújváros és térsége időközi választásán bizalmat kapott Kálló Gergely. A Jobbik-frakció új tagja „vasakarattal” kíván küzdeni a korkedvezményes nyugdíj visszaállításáért, de szívügyében, az ifjúságpolitikában is fel fog szólalni.