Álhíreket terjesztett a finn fiatalokról a Fidesz sajtóbirodalma, kiakadt az egyetem

Nem elég, hogy Mészáros Lőrinc fideszes médiabirodalma látszólag minden ok nélkül kolosszális blődségeket hozott le a finn diákokról, mindezt néhány nappal Finnország függetlenségi ünnep előtt sikerült elkövetni, amitől még az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Finnugor Tanszéke is bepöccent - írja a 444. Az esetből akár diplomáciai botrány is lehet.

"A finn gyerekek állítólag nagyon boldogok, ebbéli örömük kifejezésére templomokat, katedrálisokat gyújtanak fel, néha véres utcai zavargásokat provokálnak és egyes iskolákban a szülői fegyverrel tömeggyilkosságokat rendeznek osztálytársaik körében"

- nem tudni, milyen indíttatásból sikerült ezt az emeletes baromságot írnia Mészáros Lőrinc megyei lapjainak, ám a szerkesztőségek központi kézi vezérlésének hála (tudjuk, a felcsúti gázszerelő cége nemrég ezért kapott díjat - a szerk.) legalább hét hírportálon jött le szimultán a katedrálisokat gyújtogató finn diákok rémlátomása.

A veretes álhír már az ELTE Finnugor Tanszékénél is soknak bizonyult, az intézmény Facebook-bejegyzésben reagált a szürreális "cikkre":

"Őszintén szólva nem értjük, mi szükség volt egy ilyen lejárató hangvételű, a tényeket teljesen figyelmen kívül hagyó írás megjelentetésére az ország több vidéki hírportálján, ráadásul a független Finnország ünnepének előtt néhány nappal. Viszont szeretnénk kijelenteni a nyilvánvalót: nem, Finnországban nem gyújtogatnak katedrálisokat és nem rendeznek tömegmészárlásokat az iskolás gyerekek."

A bejegyzés külön kitér arra, hogy "a finn iskolarendszer mind a PISA felmérések, mind a legismertebb felsőoktatási rangsorok alapján komoly eredményeket ért el". Ellentétben a magyarral - tesszük hozzá keserűen mi.

Amúgy a kormány örülhet, ha Orbán két lábon járó malacperselyének nem sikerült ezzel a hülyeséggel kivernie a biztosítékot a finn külügynél, pláne annak tükrében, hogy az északi ország holnap ünnepli függetlenségének századik évfordulóját, így valószínűleg a szokottnál is jobban figyelnek arra, mi jelenik meg róluk a külföldi sajtóban.

Díjjal tüntették ki Mészáros nemrég felvásárolt hírportáljait

Most ugyanis Az Év Honlapja 2017 verseny média kategóriában adományozott különdíját ítélték oda a főstróman regionális hírportáljainak. A remek hírről a Szoljon.hu számolt be, mint fogalmaztak: a Mediaworks ez év elején nagyszabású projektbe kezdett, ennek keretében új, a megyei szerkesztőségekben és a Világgazdaságnál működő portálrendszer kialakítására került sor, melyet immár minden megyében önálló online szerkesztőség és egy központi online szerkesztőség frissít napi 24 órában.

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".