2017. 12. 14. 11:25

Már meg is találták Szijjártó Péter utódját?

Korábban már beszámoltunk róla, hogyha Lázár János beváltaná az ígéretét, és 2018-án visszatérne inkább Csongrád megyébe, akkor Szijjártó Péter jelenlegi külgazdasági miniszter venné át a Miniszterelnökséget. Sajtóinformációk szerint már meg is van az utódja.

A Magyar Nemzet írt arról, hogy Várhelyi Olivér lehet az utódja Szijjártó Péternek a külügyi tárca élén, amennyiben persze a Fidesz nyer 2018-ban. Ő jelenleg a brüsszeli magyar állandó uniós képviselet vezetője, és kifejezetten konfliktustűrő, -kereső emberként jellemezte több egykori munkatársa is.

Karakán és gépies: Szijjártó Péter válthatja Lázár Jánost

Az Index értesülései szerint nem véletlen, hogy Szijjártó Péter külgazdasági miniszter konzultál velünk telefonon a Soros-tervről. Egy korábban magas rangú fideszes politikus arról beszélt a lapnak, hogy jelenleg Szijjártó arculatának építése történik, ugyanis a választások után Orbán Viktor Lázár János utódjának szeretné a kancelláriaminiszteri poszton, miután megtörtént a külügy és a külgazdaság szétválasztása.

Ez azért lehet fontosa szempont, mert ezek szerint továbbra is inkább a harsányság, és kevésbé a megfontoltság lesz jellemző a magyar diplomáciára.

A Magyar Nemzet egyébiránt megjegyzi, hogy Novák Katalin és Magyar Levente is a lehetséges jelöltek között szerepeltek, azonban egyikük személyisége sem felel meg a szijjártói örökségnek.