Gázpisztollyal lőttek rá a Baranya megyei cigány önkormányzat elnökére, majd kiverték a fogait

Gázpisztollyal rálőtt a Baranyai megyei cigány önkormányzat elnökére egy férfi, majd rátámadt, és a fegyverrel négy fogát is kiverte.

A támadás még csütörtök délelőtt történt a Baranya megyei Komlón, ahol a megyei cigány önkormányzati vezető is lakik. A megtámadott férfi Orsós Ferenc, aki a Komlói Fekete Láng nevű autentikus cigány művészegyüttes vezetője is.

A RomNet úgy tudja, a megyei elnök a baranyai városban a Vörösmarty Mihály utcában egy magánjellegű vita miatt keveredett szóváltásba a 25 éves férfival. A támadó elővette a nála lévő gázriasztó fegyverét, és rálőtt a megyei cigány vezetőre. Orsós Ferenc elnök a lövéstől nem sérült meg, ezért a férfi rátámadt, bántalmazta, majd a fegyverrel több ütést is mért az elnök fejére, illetve a szájára, aminek következtében négy foga is kitört. Orsós Ferencet kórházba szállították.

A Komlói Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök a 25 éves támadót elfogták és előállították, majd súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanújával eljárást indítottak ellene.