Krisztus helyett saját nagyanyja születésének napját ünnepelteti Kim Dzsongun

Sztálinista ünnepek. 

Észak-Korea törekedni fog arra 2018-ban, hogy tárgyalásokat folytasson az Egyesült Államokkal, miközben továbbra is ragaszkodni fog ahhoz, hogy de facto atomhatalomként ismertesse el magát - állt az országegyesítési minisztérium jelentésében. A tárca arról nem közölt részleteket, hogy mire alapozza optimista előrejelzését Phenjan várható nyitottságáról a diplomáciai párbeszédre. 

Múlt pénteken az ENSZ 15 tagú Biztonsági Tanácsa egyhangúlag újabb szankciókat szavazott meg Észak-Koreával szemben. Az új intézkedések értelmében 90 százalékkal csökkenteni kell a nyersolaj és a finomított kőolajtermékek Észak-Koreába irányuló exportját.

A kínai vámhivatal kedden közzétett adataiból kiderült: novemberben Kína egyáltalán nem exportált olajipari termékeket Észak-Koreába, amivel Peking még az ENSZ által elrendelt szankciókon is túltett. 

Kim Dzsongun azonban ilyen jelentéktelen dolgokkal nem foglalkozik, ehelyett inkább 

betiltotta a karácsonyt, 

A sztálinista országban amúgy sincs sok keresztény, és még kevesebben akadnak, akik hitüket nyíltan is fel mernék vállalni. Ám mostamtól hivatalosan is bűncselekményt követ el, aki Krisztus születéséről megemlékezik. Nem csak az ünneplést, 

de a közös éneklést és alkoholfogyasztást is megtiltották, 

nehogy a rafinált keresztény reakciósok családi összejövetelnek álcázhassák a karácsonyt. 

A szigorú szabály alól csak azok képeznek kivételt, akik Kim Dzsongszuk,

a diktátor nagyanyjának, a bolsevik dinasztia-alapító, Kim Ir Szen feleségének századik születésnapját ünnepelték.

Ők a Phenjan központjában található "forradalmi emlékmű" előtt vidáman és nyilván önként táncoltak a pótkarácsonyi jubileum alkalmával.  

Az eleve eszement intézkedést még bizarrabbá teszi, hogy 

Kim Dzsongun ükapja keresztény lelkész volt.