Unalmasnak gondolja magát, mert otthon tölti a szilvesztert? Ne tegye!

Bevallom soha nem voltam a szilveszter híve. A legnyomasztóbb ünnepnek találom. Egyrészt véget ért az advent, elmúlt a karácsony, véget ér egy év és arra emlékeztet, hogy az idő megállíthatatlanul elszáll felettünk. Ilyen depresszív gondolatok közt nem a legfelhőtlenebb az ünneplés. Persze van, aki az új kezdetet látja benne és egy kiadós bulizással vág neki a szép új jövőnek. Egy decemberi felmérés szerint a magyarok többsége azonban inkább otthon, családi körben búcsúzik az óévtől.

A szilvesztert a magyarok többsége, 58 százaléka, otthon fogja tölteni. A 18-29 éves korosztály az, aki inkább házibuliba, vagy vendégségbe megy, 27 százalékuk nyilatkozott így - derült ki a Kutatópont Kft. decemberben végzett 1000 fős hazai lakosságra reprezentatív felméréséből.

A szilveszter is elsősorban egy családi ünnep, hisz a felnőtt magyarok 44 százaléka elsősorban házastársa, párja társaságában várja az új évet, 30 százalék gyermekeivel és 8 százalék pedig unokájával tölti az év utolsó napját. A nőkre inkább jellemző, hogy gyermekeikkel töltsék a szilvesztert, 36 százalékuk említette ezt, míg a férfiak körében pedig az átlaghoz képest népszerűbb munkahelyi kollégákkal (8 százalék) koccintani az év végén. A felnőttek közel ötöde (18 százalék) baráti társaság körében fog átlépni a 2018-as esztendőbe, ők jellemzően inkább a 18-29 évesek.

De vajon meddig tart az óév utolsó és az újév első bulija?

„A felnőttek 30 százaléka éjjel 1-2-ig tervez fenn maradni, 25 százalék megvárja az éjfélt, de utána azonnal le is fekszik, így összességében a felnőttek több mint fele éjjel 2-ig ágyba kerül"

– mondta Rabcsánszki Laura a Kutatópont Kft. médiakutatási igazgatója. A felnőttek közel negyede (23%) tervezi, hogy kitart, és legalább hajnali 3-4 óráig vagy tovább is fennmarad.

Bár sokan nem tudják még, hogy mennyit terveznek költeni, illetve 20 százaléka a magyaroknak nem tervez extra kiadásokat szilveszter kapcsán, ám azok, akik terveznek költeni átlagosan 18 ezer forintot szánnak a szilveszteri mulatságra.

sss
2020. február 24. | 12:01
Csukás István
sss
2020. február 24. | 06:42
Ellenőrzés a magyar határon
sss
2020. február 24. | 12:01
Csukás István
sss
2020. február 24. | 06:42
Ellenőrzés a magyar határon
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss