Jövőre ötnapos lesz a karácsony

Egyébként is nagyon sok hosszú hétvégét hoz 2018.

A jövő évben munkanap áthelyezések és háromnapos hétvégék tömkelegével nézhetünk szembe. Háromszor lesz háromnapos a hétvége, hatszor négy-, egyszer pedig öt napos.

Már most hosszú hétvégével kezdjük az évet, hiszen elseje hétfőre esik, így majd csak kedden kell dolgozni menni a szerencsésebbeknek. Az év vége még jobban fog alakulni, mivel akkor keddre esik majd 2019 első napja, így négy napig pihenhetjük ki az év fáradalmait.

Hacsak nem sikerül magunkat rendesen kifújni az ötnapos karácsonyi ünnepen. Igaz a kormánypári politikusok nem voltak hajlandóak a ház elé vinni december 24-e ünnepnappá nyilvánítását, jövőre mégis otthon tölthetjük szenteste napját is. A szépséghiba annyi, hogy azt egy korábbi hétvégén kell majd ledolgozni. Cserébe viszont szombattól szerdáig zavartalanul ehetjük a bejglit.

Nagypéntek ünnepnappá nyilvánításával a Húsvét ismét négynapos ünnep lesz, amit már kevésbé fogunk zavartalanul tölteni, hiszen a kampányhajrára, a március 29-ei hétvégére esik majd.

Pünkösd és augusztus 20-a háromnapos pihenést hoz majd.

A március 15-ei hétvégét csütörtökön kezdjük majd, ahogy a november elsejeit is. Május elseje és október 23-a keddre esik, így ezeken az ünnepeken csak szerdán kell munkába állni.

Ennyi jó hír után jöjjön a sötét oldal. A sok hosszú hétvégéért cserébe hatszor lesz egynapos a hétvége. Március 10-én a 16-át, április 21-én a 30-át, október 13-án a 22-ét, december elsején a szenteste napját, míg december 15-én szilvesztert fogjuk ledolgozni.