Az LMP nem fizeti ki az ÁSZ-büntetést

Az Állami Számvevőszék a Jobbik utána többi pártot is büntette, igaz sokkal kisebb összeggel. Az LMP-re 8,8 milliós büntetést rótt ki az ÁSZ, mivel kevesellte az irodabérleti díjukat.

Ungár úgy fogalmazott:

"Abszurd lenne kifizetni valamit, amit mi ilyen szinten cáfolunk."

Az LMP pénteken küldte vissza észrevételeit az állami intézménynek, ahol tételesen cáfolta annak állításait.

Az ÁSZ-nak az Együttnél is az irodabérleti díjakkal volt problémája, őket 19 millió forintra büntették. A 26 oldalas dokumentumból azonban nem derül ki, hogy melyik ingatlan bérleti díja nem felel meg a piaci árnak az ÁSZ szerint, vagy hogy kitől érkezett a tiltott támogatás - írja a hvg.

Az Együtt úgy véli, Budapesti irodájukról lehet szó. Ebben az esetben viszont nem értik hirtelen mi okoz problémát, mivel a helyet 2014 óta ugyanabban a konstrukcióban, ugyanattól a személytől bérlik, és a szerződés egyszer már átment az ÁSZ vizsgálatán.

A pártok büntetésének mértéke messze elmarad attól, amit a Fidesz legnagyobb kihívójára, a Jobbikra szabott ki az Állami Számvevőszék. A 660 milliós büntetés keltette felháborodás után, az ÁSZ gyorsan kiszabta a kis pártok büntetését is, ezzel enyhítve annak látszatát, hogy a Fidesz volt képviselője vezette szervezet a legnagyobb kihívót ily módon próbálja ellehetetleníteni pár hónappal a választások előtt.