Képzavar a baloldalon: a DK sem érti, miért segít az MSZP a Fidesznek

A korábban győztes baloldali jelölt ellen indítanak ők is egyet. Így nyerhet a Fidesz.

A Csepelt és Soroksárt érintő fővárosi 17. számú választókerületben a szocialisták a DK-sok állítólag eleve úgy állapodtak meg, hogy az indulást átengedik az Együtt politikusának, Szabó Szabolcsnak, aki a 2014-es országgyűlési választásokon felállt összefogásban győzelmet ért el, és mehetett a parlamentbe.

Így érthető módon ez lenne most is a baloldali pártok érdeke, de az MSZP mégis úgy döntött, hogy Bangóné Borbély Ildikót indítja a rezsibiztos Németh Szilárd ellen.

A DK közleményt adott ki, amiben azt írták,

"Nincs rendjén, hogy az MSZP a Csepelen 2014-ben győztes Szabó Szabolcs (Együtt) ellen akarja indítani Bangóné Borbély Ildikót. Azt a körzetet az Együttnek tartottuk fenn a DK és a szocialisták megállapodásában. Ha Bangóné is indul, biztos, hogy a fideszes Németh Szilárd nyer. Több felelősség, méltányosság, együttműködés, különben nem lesz kormányváltás."

Juhász Péter, az Együtt elnöke ennél pontosabban fogalmazott egy Facebook-posztjában:

"Ha Botkának van igaza, hogy igazából a Fidesz irányítja az MSZP-t, akkor meg is értem ezt a mozgást".

Az MSZP csak egy rövid közleményben reagált az újabb baloldali botrányra: „Az MSZP 2017. december 31-én a koordinált jelöltállításról szóló tárgyalásokat lezárta. Most már a következő lépéseken van a sor. Közös jelöltek, közös lista, közös miniszterelnök-jelölt. Ez az Orbán-rezsim leváltásának egyetlen útja” – írták.