Fideszes belharc Szécsényben - a kormánypárti polgármester felfüggesztette tagságát

Mi állhat a háttérben?

Stayer László polgármester minden bizonnyal tudni véli, hogy a helyi fideszes tagságból ki szivárogtatta ki az információt, amit ő a párt belső ügyének tart, mivel közleményében "valaki"-ként hivatkozik rá, ezzel sugallva, hogy nagyon is jól tudja ki az a valaki.

A polgármester határozott időre 2017. november 13. napjától egészen a 2018. évi országgyűlési választásokig függesztette fel párttagságát.

A városban már korábban is lehetett hallani a Fideszen belüli ellentétekről. A helyi szervezet elnöke Varga Béla korábban képviselőként vett részt a város életében, de kétes ügyei miatt összetűzésbe került Stayer László polgármesterrel, ezért távozott a testületből. Varga azonban továbbra is a szécsényi Fidesz elnöke maradhatott, ahogy azt korábban az N1TV kiderítette, a politikus pozíciótartását egy magasabb szinten lévő vezető, a térség országgyűlési képviselője, Balla Mihály segítheti.

FELDERÍTŐ - Idegenforgalmi adót nem fizet, de uniós támogatást kap a fideszes vállalkozó

Évek óta nem fizet idegenforgalmi adót a szécsényi Fidesz elnöke cége után. Varga Bélához köthető alapítvány pedig cége fejlesztéséhez 215 millió forint TOP-os támogatást is kapott, pontosan annyit, amennyit Szécsény városa kapott a településfejlesztése.

A háttérben folyó mutyizások ellenére nem a kétes ügyeiről híres Varga, hanem a polgármester állt bíróság elé tavaly októberben, azért mert 2015-ben egy vita odáig fajult, hogy Stayer fél napra megbénította az internet-szolgáltatást a városban, azzal, hogy lekapcsolta az áramot a szerverben. Így azonban nem csak a hivatalban, hanem a helyi rendőrségen, mentőknél és több közintézményben is átmenetileg megszűnt a szolgáltatás. Elmarasztaló ítélet esetén 5 év börtönbüntetést is kaphat.

Bár biztosak nem lehetünk benne, de minden bizonnyal ezek a viták játszottak szerepet a polgármester tagságának felfüggesztésében. És hogy miért pont a választásokig? Információink szerint a a TOP-os pályázatok elbírálásában nagy szerepet játszó Balla már korábban is ugyanannyi forrást juttatott jóbarátja cégének, mint magának a városnak. Hamarosan napvilágot látnak a legutóbbi forráselosztások is, ahonnan kiderül, hogy a képviselő és a polgármester közötti belviszálynak ismét a lakosok, a szécsényiek látják-e kárát?