Videón a rajtaütés! Alkudozó törökökre csaptak le az egri bevásárlóközpontban

Riadt vásárlók szeme láttára teperték le a más vallású fegyvereseket. Szerencsére senki nem sérült meg, a törökökre azonban kemény büntetés várhat. A Jobbik hallgat.

Felkavaró képsorokat láthatunk a helyi televízió tudósításában. Kerítés ide vagy oda, megtermett törökök kiabálnak egy láda felett, miközben gyanútlan magyarok kenyérért, tejért és ruhaneműért igyekeznek. Csak a szerencsén és az egri vitézeken (nem túlzás így fogalmazni!) múlt, hogy nem történt tragédia. Hála a határozott, halált megvető fellépésnek, pillanatokon belül már magyar csizmák taposták a rossz arcú idegenek hátát

Döbbenet, hogy Mirkóczki Ádám, a Jobbik egri országgyűlési képviselőjelöltje nem volt közte azon rátermett magyarok között, akik leteperték a felfegyverzett törököket az Agria Parkban. Amiatt lehet, mert nemrég kiderült, hogy Mirkóczki az egri vár múzeumának korábbi alkalmazottjaként értékes régészeti leleteket, több várvédő felszerelését rongálta meg, valamint felbecsülhetetlen értékű török pipadohányt cipelt haza hordószámra? Vagy esetleg amiatt, mert nemrég eltávolították a pártból azokat a hazafiakat, akiknél radikálisabban még soha senki nem tartott sajtótájékoztatót az M1 és TV2 mikrofonjainak? 

Mi már semmin nem lepődünk meg. 

Mint az a mai napon kiderült, a magát önfényező módon Jobbiknak nevező párt logójában a török félhold látható, így persze a sunnyogás rögtön érthetővé válik. Azt már régóta beszélik, hogy Vona Gábor az Egri csillagokat nemhogy nem olvasta, de - ahogy arról egy interjúban beszélt is - gyermekkorában órákon keresztül tépkedte ki egyesével a könyv lapjait, és megbűvölve nézte, ahogy felkapja azokat a Boszporusz felől süvítő szél

A fenti jelenet egyébként a helyi sajtó tálalásában kísértetiesen emlékeztet a Balassi Bálint és vitézei által szakszerűen és arányosan végrehajtott "hatvani vásárütés" nevű akcióra. Ki is a hatvani jelöltje a Jobbiknak? Csak nem a törökös hangzású névvel élő Sneider Tamás? Dehogynem. Nincs több kérdésünk. 

Ezek utána nem csoda, hogy a Jobbik csak pislog, mint meglepett pocok a lisztben. Nem csoda, hogy a párt egyre jobban veszti szimpatizánsait a magyarok körében, és még tagjai is elfordulnak tőle, Mekka felé. És nem csoda, hogy az egri Dobó István Gimnázium volt diákjaként, ha tehetném, én is ott lennék Egerben Bálint napon, február 14-én, 14 és 17 óra között a vármúzeumban rendezett programokon.

A címlapkép illusztráció.