"Nálunk senki sem tarthat politikai rendezvényt" - mondta a polgármester a jobbikosoknak, miután a Fidesz jelöltje már tartott

Még azt is letagadta, hogy lett volna ilyen.

Kovács László, az ellenzéki párt helyi sajtófőnöke telefonon érdeklődött a lehetőségről Valiczkó Mihály polgármesternél múlt hét pénteken. A településvezető akkor hétfőre ígért választ, ám ez nem érkezett meg. Kovács újra felhívta a polgármestert, aki azt mondta, a település művelődési házában semmilyen politikai rendezvény nem tartható, javasolta, hogy próbálják azt megrendezni a vendéglőben.

Csakhogy Kara Ákos, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője és jelöltje épp egy héttel ezelőtt tartott fórumot a helyszínen.

Erről Facebook-oldalán fényképes beszámolót is közzétett.

A rendezvényre maga a polgármester invitálta levélben a település lakosságát, kérve őket, hogy "ha már Kara Ákos Államtitkár és Jakab István a Magyar Országgyűlés Alelnöke megtisztel minket jelenlétével minél nagyobb létszámban vegyenek részt" az eseményen.

A levélben felsorolta azt is, milyen pályázatokat nyert el eddig a teleülés, és mennyi van jelenleg is elbírálás alatt.

Mikor Kovács László telefonon szembesítette ezzel a polgármestert, Valiczkó letagadta, hogy lett volna ilyen rendezvény:

"Az nem lehet. A Kara Ákos nem volt nálunk, úgyhogy nem is hirdetett ő se, meg más se, az nem lehet ilyen."