Még nehezebb dolga lesz a magyar csapatoknak a BL-selejtezőben

Többet kell játszani.

A 32 csapatos főtáblára még nehezebb lesz eljutniuk a kisebb kluboknak – írja az Index. 26 csapat automatikusan kvalifikálja magát, a címvédő és az Európa Liga győztese mellett a négy nagy bajnokság (olasz, német, angol, spanyol) első négy helyezettjének fix pozíciója van.

Az UEFA-koefficiens szerinti 5. és 6. legerősebb ligából (francia, orosz) 2-2 csapat jut be rögtön. Ezeken kívül jelen állás szerint még a portugál, ukrán, belga és török bajnok kap 1-1 helyet.

Így maradt összesen hat kiadó pozíció, amiből kettőt a jobb bajnokságok erős középcsapatai kaphatnak, tehát a francia-orosz bajnokságok harmadik helyezettjei, vagy az utánuk következő ligák ezüstérmesei, összesen 12 csapat, három oda-visszavágós selejtezőn.

A hatból rögtön négy hely lesz, amiért az igazán kicsik küzdhetnek meg. Köztük a magyar bajnok. Ez azt jelenti, hogy az eddigieknél egy körrel többet kell majd teljesítenie a főtáblára kerülésért az aktuális magyar elsőnek, tehát már július közepén selejtezőt kell játszaniuk.

Szintén friss döntés, hogy az eddigi 20.45-ös kezdés helyett a következő idénytől 19 és 21 órától nézhetjük a meccseket.