Lemondtak a fideszes politikusok - Ellenzéki alpolgármesterekkel kezdheti a munkát Márki-Zay

Két jobbikos és két baloldali képviselő várja, kivel működik együtt az új polgármester.

A döntésről Hegedűs Zoltán, az új polgármesterrel szemben alulmaradt fideszes jelölt, és immár volt alpolgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit - írja az MTI.

A kormánypárti politikus konstruktív munkát ígért, és azt hangsúlyozta, hogy a városi képviselő-testület többségét adó Fidesz-KDNP-frakció számára "Hódmezővásárhely a legfontosabb".

Közölte: hétfőn lemondott alpolgármesteri tisztségéről, a közgyűlésben azonban tovább dolgozik, képviselőtársai pedig megválasztották a helyi Fidesz-frakció vezetőjének.

A volt alpolgármester szerint egy város vezetése akkor működik jól, ha az abban résztvevők azonos elveket vallanak, ezért meg akarják adni az új polgármesternek a lehetőséget arra, hogy maga választhassa ki munkatársait, a kormánypárti frakció ígérete szerint támogatni fogja megválasztásukat.

A testületben két jobbikos - dr. Szabó Pál és Molnár Lászlóné -, illetve két baloldali összefogás színeiben mandátumot nyert képviselő - dr. Kis Andrea és Nagy Ernő - foglal helyet, közülük választhatja ki Márki-Zay a fideszes politikusok utódait.

Hegedűs Zoltán szerint a Fidesznek korábban is fontos volt, hogy az önkormányzat transzparensen működjön (:DDDDDD - a szerk.), a politikus példaként épp a közvilágítás-fejlesztéssel kapcsolatos ES Holding - a későbbi Elios - szerződéseit említette,

melyek csak azt követően kerültek föl az önkormányzat honlapjára, hogy a Fidesz csúfosan leszerepelt a vasárnapi választásokon, és az új városvezető nyilvánosságra hozta azokat.

Új időszámítás: Márki-Zay nyilvánosságra hozta az Elios-szerződéseket

A hvg.hu-n jelent meg, hogy Hódmezővásárhely frissen megválasztott polgármestere, Márki-Zay Péter a város weboldalán elérhetővé tette az ajánlattételi felhívást, az Eliosszal - akkor még jogi elődjével, az ES Holdinggal - kötött szerződést és a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát, amelyben részben elutasította a Tungsram-Schrédernek a közbeszerzési eljárás ellen benyújtott kérelmét.

Hegedűs párttársa, Kószó Péter csütörtöki hatállyal mondott le alpolgármesteri címéről.

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)