"Azt hittem, én leszek az utolsó, akivel ezt megcsinálják" - kamupártot buktatott le a jobbikos jelölt

Nem jött be.

Mivel sok jel utal arra, hogy a regnáló hatalomnak érdekében áll a kamupártok megjelenése és elindulása az áprilisi választásokon, zavart okozva ezzel az ellenzéki, kormányváltó oldalon, a jobbikosok országszerte kikérik a helyi választási bizottságoktól, jegyzői irodáktól, hogy mely pártok ívein szerepel a nevük.

Ellepik a kamupártok Újpestet, míg az ellenzéki Angyalföldön labdába sem rúghattak

Az angyalföldi választókerület (Budapest 7. számú OEVK) úgy tűnik, nem engedett teret a kamupártoknak: a választás.hu-n elérhető adatok szerint csupán 4 jelölt került eddig jogerősen nyilvántartásba, ők a következők:Harrach Tamás - FIDESZ-KDNPHiszékeny Dezső - MSZP-PÁRBESZÉDKerékgyártó István - LMPMagvasi Adrián - JOBBIKValamint nem jogerősen nyilvántartásba vettek még két pártot:

Ezzel a gyakorlattal igen eredményesen lehet küzdeni a kamupártok ellen, több esetben is született már feljelentés, miután a Jobbik valamelyik képviselője rámutatott egy-egy csalásra, visszaélésre.

Így tettek Dunakeszin is.

"Azt hittem, én leszek az utolsó, akivel ezt megcsinálják"

- utalt arra Varga Zoltán Péter, hogy amíg a helyi alapszervezet tagjai nem találtak semmi gyanúsat, a képviselőjelölt adataival visszaéltek.

Pechjükre, mert Vargának az aláírása speciális, és egyáltalán nem hasonlít arra, amit odafirkantott a hamisító.

Egyébként a bizottság tagjai készségesen lefénymásolták, és hitelesítették is a kifogásolt ívet, így az is egyértelmű, melyik kamupárt volt az, amelyik csalni próbált: A Mi Pártunk – IMA.

Nem vicc: az adatvédelmi hatóság elnökének aláírását hamisította oda a kamupárt

Gombamód szaporodnak a kamupártok, amelyeknek nagy része gyanúsan gyorsan szerezte meg jelöltjei számára az induláshoz szükséges 500 aláírást - miközben a létező, több százezres, vagy milliós táborral bíró ellenzéki pártok aktivistáinak sokszor az utolsó napokig kellett taposniuk a havat, hogy összegyűjtsék a szignókat.

S hogy van értelme az aláírások kikérésnek, azt jól bizonyítja, hogy bár az IMA-nak már megvan az országos listája, de a dunakeszi választókerületben még nem született jogerős határozat az egyéni jelölt indulásáról. A jobbikos politikus közbenjárásával így már talán nem is fog.