Végjáték: már mit sem sejtő kisgyermekekkel kampányol Orbán

Egy kétségbeesett ember kétségbeesett húzása.

A miniszterelnök szerdán egy videót tett közzé Facebook-oldalán arról, hogy a dadi Nefelejcs óvodában tesz látogatást Czunyiné Bertalan Judit fideszes képviselőjelölttel.

A videónak egyébként a világon semmi értelme nincs, csak annyit tudhatunk meg belőle, hogy Orbán Viktor kezet rázott néhány kisgyerekkel, majd csináltatott egy csoportképet is velük.

Azt a gyermekek még nem tudhatják, hogy a miniszterelnök bácsi egy héttel ezelőtt többjük szüleit is megfenyegette, amiért nem rá akarnak szavazni április 8-án. A kormányfő döbbenetes módon azt mondta, a választások után jogi és politikai elégtételt fognak venni az ellenzéken.

Egyébként a gyermekekkel való kampányolás miatt legutóbb Simicskó István honvédelmi minisztert bírálták, ő szintén egy óvodába ment el. Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter egy ezt követő Kormányinfón azt mondta, kollégája hibát követett el, és mint fogalmazott,

„nem javaslom a politikustársaimnak, hogy bevonják a gyermekeket, az iskolásokat a kampányba".

Orbán Viktornak viszont nem parancsolhat, ha ő gyerekeket akar, gyerekeket kap. Bayer Zsoltot idézve pedig a patkányok, tehát a gyerekek többségének szülei inkább csak kussoljanak, amíg nem vesznek rajtuk elégtételt.