Bayer szerint patkányok vagyunk, ha nem tetszett Orbán március 15-i fenyegetése

És "az összes szemét, rágalmazó tetű" be lesz perelve. 

A Fidesz kedvenc verbális verőembere a következő megnyugtató, higgadt szavakkal igyekszik lehűteni a kormányfői beszéd után felizzott kedélyeket:

„Fókuszáljunk majd aztán arra a kitételre, amikor is a miniszterelnök azt mondja: és majd a választás után elégtételt veszünk, Mer' ugye azóta az összes patkány azon sivalkodik, hogy a miniszterelnök megfenyegette őket.

 

 

Aztán meg is magyarázza, hogy az ellenéki pánikkeltéssel ellentétben hogyan is kell érteni Orbán szavait:

"mindössze arról van szó, hogy egyszer tényleg vége lesz, és az összes szemét, rágalmazó tetű be lesz perelve. Erről szól a jogi elégtétel.”

 

Aham. Tehát, akkor kedves tetű, szemét ellenzéki patkányok, nincs mitől félni, hiszen csak az lesz beperelve, aki rágalmaz. És, hát persze tudjuk jól, hogy csak az rágalmaz,

  • aki szerint Mészáros Lőrinc nem pénzügyi zseni, hanem csak egy nyomorult stróman. 
  • Aki azt meri állítani, hogy Tiborcz István fél országot átfogó tendertarolása nem hihetetlenül innovatív lámpáinak köszönhető, hanem annak, hogy a velejéig rothadt maffiaállamban senki sem mer nemet mondani a Kereasztapa vejének.
  • Aki úgy véli, hogy Rogán Antal nem kreatív feltaláló, hanem a letelepedési kötvénybizniszen keresztül tízmilliárdokat az országból kitalicskázó offshore-lovag
  • Akit nehéz meggyőzni arról, hogy Kósa Lajost csak úgy át lehet vágni egy 1350 milliárd forintos örökség meséjével, és ha elhiszi, akkor is felteszi a kérdést: honnan vette a bátorságot, hogy a "közbenjárásért" cserébe 800 milliót követeljen az összegből anyuka javára?
  •  Akinek gyanús, hogy Semjén Zsolt nem biztosan természetszerető hobbivadász, hanem talán csak egy pitiáner korrupt politikus, akit kilóra meg lehet venni azzal, hogy 25 millióért rénszarvasokra lövöldözhet.

Szóval csak akkor vagy tetű, szemét patkány, ha ezeket az alaptalan, aljas rágalmakat elhiszed, ne adj'Isten terjeszted is. Ha szépen, engedelmesen kussolsz, akkor nem fenyeget semmi sem, úgyhogy nincs itt miről ajvékolni. 

A legszebb, hogy Bayer a műsorban éppen azt panaszolja fel, hányan ígértek nekik "kibelezést", vagy börtönt "ezek a rohadékok" (akik, ugye egységugarú agresszív Facebook kommentelők, nem politikusok, meg újságírók). És, amikor már kezdenénk megszánni, akkor

mégis csak előbújik belőle a kevertszagú recski kápó, és jön a tetvezés, meg a patkányozás.

Ebben a pár másodpercben tökéletesen benne van, hol is tart ma a hatalom. Amikor épp azt akarják elmagyarázni, hogy nem kell tőlük félnünk, sőt őket fenyegeti veszély, akkor is csak annyit képesek kipréselni magukból: rettegjetek! Mert ez a rezsim már akkor sem tud emberarcúnak tűnni, amikor nagyon szeretne.

Nincs már emberi álarcuk sem, amit feltehetnének. 

Mi pedig borzongunk, meg öklöt rázunk a képernyő előtt, és nem értjük, hogyan süllyedhetett ilyen rettenetes mélységbe a hazánk. De bármennyire is ijesztő és visszataszító, véssük jól az agyunkba és a lelkünkbe a NER maszk nélküli fenevadpofáját. És fogadjuk meg a fideszes telefontanácsot: emlékezzünk majd erre, amikor szavazunk!