Semmiből érkező rendőrautó, igazoltatás, csak azért mert bevándorlónak gondolták a lányt és az anyját

Tudatlanul ítélkezünk.

Még szerda délután posztolta ki a fiatal lány a Facebookra, hogy

"szeretném megköszönni annak a csongrádi lakosnak, aki a mai nap folyamán rám és az édesanyámra hívta a rendőrséget az utcán sétálva, azt állítva, hogy menekültek vagyunk, csupán azért, mert a fodrásztól kilépve nem szerettem volna elázni, és a fejemre hajtottam a sálamat. Gratulálok az emberkének, remélem eljut hozzá az üzenet".

Azóta a bejegyzést törölte a közösségi oldalról, de amikor még tegnap este beszélgettünk vele, akkor is anonimitást kért - amit természetesen biztosítottunk is számára.

Elmesélte nekünk, hogy a semmiből került elő a rendőrautó, célzottan ezt a két minden bizonnyal nagyon gyanús nőt akarta igazoltatni a kocsiból kipattanó rendőr.

Miután mindenki számára világossá vált, hogy "a sállal eltakart női személyen" nem egy muszlim fejkendő van, a rendőr jobb híján azt ismételgette, hogy ő csak a felettesei parancsát hajtja végre (egy másik hasonló ügy kapcsán a rendőrség elmondta lapunk, hogy minden ilyen bevándorlókra vonatkozó bejelntést komolyan vesznek).

Elmondta azt is, hogy - legalábbis tegnap estig - senki nem bántotta őt, sőt sokan megosztották a történetét, ezzel is próbálva egy kicsit változtatni a szemléletünkön.

Bár volt egy-két keresetlen szava az intézkedés módja miatt, nem a düh vezérelte.

"Én csupán a társadalom miatt tettem közzé a történetem, hogy lássák az emberek, manapság sajnos tudatlanul ítélkeznek egymásról ahelyett hogy meggyőződnének állításuk bizonyosságáról"

- fogalmazott lapunknak.

Sajnálatos módon, nem ez az első ilyen eset, volt már amikor külföldi turistacsoportot, magyar vízilabdázókat, rég nem látott rokonokat, de még keresztény zarándokokra is kihívták a rendőröket magyar honfitársaink.