Lézerfegyver, ejtőernyős zeppelin drónokkal, mikrohullámú csapásmérő – ez a jövő

Az Egyesült Államokban már a légierő hatodik generációs katonai eszközeivel foglalkoznak.

Az Air Force Research Lab (AFRL) az amerikai légierő kutatóintézete, ma már olyan szinten jár, melynek mi az elődjeiről is csak álmodunk. Az AFRL közzétett egy videót, aminek végén bemutatják, milyennek képzelik el a hatodik generációs eszközöket, ezt foglalta össze a Military szakportál.

  • Loyal Wingman: önálló döntéshozatalra képes autonóm robotrepülő. A tervek szerint az F-35 Joins Strike Fighter vadászgépek számára térképezhetik fel a terepet támadás előtt. 2022-ben kezdhetik tesztelni.
  • Gremlins: irányított mikrodrónok. Teherszállító repülőgépből indítanák őket, ami egy zeppelin formájú léghajót jelentene, ejtőernyős rögzítéssel. Kioldás után a zeppelin széthullik, majd kirajzanak a mikrodrónok, hogy támadjanak. Jövőre már kipróbálhatják.
  • CHAMP: mikrohullámú csapásmérő. Lényege, hogy az elektromos hálózatot az infrastruktúra lerombolása nélkül is ki tudják iktatni. 2012-ben már sikeres volt a tesztüzem.
  • Lézerfegyver: az AC-130J repülőgéphez és az F-15 Eagle vadászgéphez készül a prototípus.
  • Vérnyomást, szívverést, légzést és izomtónust figyelő pilótaruhák.

 

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".