Mégsem mondott le Zacher Gábor, továbbra is ő vezeti a Honvédkórház sürgősségijét

Ez volt az utolsó csepp a pohárban?

A lap emlékeztetett arra, hogy az eset összefüggésben áll azzal a tragikus esettel, amikor egy vérmérgezésben szenvedő beteget érdemi vizsgálat nélkül hazaengedtek a Zacher Gábor vezette osztályról, majd a nő másnap elhunyt.

Nagyon durva nyílt levél: no-go zónához hasonlította a háziorvos a Honvéd Kórház sürgősségijét

Lapunk is beszámolt arról az esetről, amikor egy budapesti háziorvos vérmérgezés-gyanúval küldött be egy beteget a Honvédkórház sürgősségi osztályára, azonban az asszonyt hazaküldték, ám mikor másnap a mentő ismét beszállította a kórházba, de már nem tudtak rajta segíteni és elhunyt.

A beteg háziorvosa nyílt levelében akkor no-go zónához hasonlította a Honvégkórházat.

A portál felidézte ír,b a kórház a háziorvos kérésre ellenére vizsgálatot nem indított, a minisztérium visszautasította, hogy ne végeztek volna szakszerű ellátást a kórházban, azonban Zacher Gábor - a sürgősségi osztály vezetője - "elfogadta a sürgősségi osztály vezetői posztjáról való lemondás felkínált lehetőségét". A beteg januárban halt meg, az ügy múlt héten került nyilvánosságra.

Emlékezetes, az utóbbi esetben több olyan tragédiával végződő eset is történt, amikor Zacher Gábor volt az ügyeletes.

Frissítés:

A zoom.hu azt írja, telefonon elérték Zacher Gábort, aki azt mondta, ő ilyenről nem tud, nem mondott le, továbbra is ő vezeti a Honvédkórház sürgősségi osztályát.

Frissítés:

A Honvédelmi Minisztérium visszautasítja mindazokat a híreszteléseket, amelyeket az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegállátó Centrumával kapcsolatban terjesztenek egyes médiumok.

Dr. Zacher Gáborral, az MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) osztályvezető főorvosával szemben töretlen a Honvédelmi Minisztérium és kórház vezetésének bizalma, a kórházi szakmai munkájával elégedettek, és a továbbiakban is az SBC vezetőjeként számítanak rá.