A jogállam ott ér véget, ahol a Csepeli Önkormányzat Fidesz-pártirodaként működik

Tragédia.

Bizonyára mindenki emlékszik arra, hogy a Csepeli Hírmondó nevű közpénzből fenntartott lap szinte minden írott oldalán vagy a Fideszt dicsérték, vagy Németh Szilárdot népszerűsítették, vagy az ellenzéket szidták. Mindezt úgy, hogy a Fidesz alelnökének még saját receptrovata is lett a kampányra sűrített megjelenéssel készülő lapban. A teljesen röhejes részrehajlást már jogilag sem lehetett védeni, és végül a Kúria kimondta, hogy ezt abba kell hagyni, a lap kiadóját eltiltották a további propagandától.

Most a csepeli önkormányzat az interneten szállt be a fideszes kampányba. Hivatalos Facebook-oldalukon ugyanis megosztottak egy álhírt, ami arról szól, hogy a Jobbik a saját plakátjait rongálja. A cikk „értelmi” szerzője a fideszes csepel.info nevű lap volt, ami szándékosan félreértelmezte Bereczki Miklós jobbikos parlamenti képviselőjelölt egy viccelődését, hogy aztán ezzel vádolhassa őt meg.

A történet egyszerű: a jobbikosok az éjszaka közepén lebuktattak két fideszes plakátrongálót, akik úgy menekültek el, hogy még az eszközeik egy részét is otthagyták. Bereczki ezért Németh Szilárdot az utcán számon kérte, és az irodája elé letette a fideszes aktivisták által hátrahagyott szemetet. Mivel Németh Szilárd valamiért sántítva járt, Bereczki pár mondatig azzal viccelődött, hogy biztos maga Németh volt az egyik rongáló, ugyanis az egyikük elesett futás közben.

A csepel.info viszont ebből a viccből azt hozta ki, hogy mivel látszik, hogy Németh Szilárd sokkal nagyobb darab ember a felvételen szereplőknél, így biztosan nem ő volt az, hanem nyilván maguk a jobbikosok rongálták meg a saját plakátjukat, és most csak hazudnak.

Ez a butuska válasz ugyan valóban elfért volna a csepel.info nevű fideszes blogon, viszont a közpénzből működő csepeli önkormányzat Facebook-oldalára is kikerült ez a cikk.

Innentől kezdve pedig nem viccről van szó, hanem tudatos propagandáról pont úgy, mint a Csepeli Hírmondó esetében. Köz-pénz-ből.