2018. 04. 16. 21:16

Kikerült a parlamentből a bukott elszámoltatási kormánybiztos, de helyette beül a Fidelitas vezetője

Hétfő este búcsúztatták a Fidesz és a KDNP parlamenti frakcióiból kieső képviselőket. Szimbolikus, de az a Budai Gyula, aki papíron elszámoltatási kormánybiztos volt, 2018-ban már nem lesz a tagja annak az Országgyűlésnek, amelyben Gyurcsány Ferencnek önálló frakciója lesz.

Az atv.hu szedte össze a nagy távozók, érkezők listáját. Azok buktak nagyot, akik a közös listán a 86. helyénél hátrább szerepeltek.

Budai Gyulán kívül el kell búcsúznunk Hoffmann Rózsa volt oktatási, és Répássy Róbert volt igazságügyi, valamint Czomba Sándor egykori foglalkoztatáspolitikai államtitkártól. Jó hír továbbá, hogy nem kell többet Hollik István kirohanásait sem hallgatni a következő 4 évben, de nem lesz ott Firtl Mátyás, Gaál Gergely, Kucsák László, valamint Vas Imre, Vantara Gyula, Varga József és Tiffán Zsolt sem, míg a korrupciógyanús ügybe keveredett Mengyi Roland nem is volt már képviselő-jelölt.

Mandátumhoz jutott ugyanakkor Novák Katalin, Szabó Tünde államtitkárok, Bajkai István, Orbán Ráhel ügyvédje, Héjj Dávid, Lázár János volt kabinetfőnöke, a Tokaji Borvidéki Fejlesztési Tanács elnöke, de Böröcz László, a Fidelitas elnöke is.

A KDNP-nek 16 képviselőből álló frakciója lesz, Süli Jánossal megerősítve.