Megszűnhet a Romnet.hu is - Farkas Flórián lájkolja ezt

"Öngyilkos küldetés ma bátornak, merésznek, harcosnak lenni" - állapította meg szomorúan Hidvégi-B. Attila, a Romnet.hu szerkesztője. A roma közéleti portál nagyon sok kellemetlen percet, órát, napot okozott az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ), és annak korábbi vezetőjének, Farkas Flóriánnak. Most fordult a kocka: a Romnet.hu a megszűnés szélére sodródott, míg Farkas Flórián ismét a parlamentbe jutott a Fidesz listájáról.

A Romnet.hu-nak sokat köszönhet az országos sajtó, ugyanis nagyon sok ORÖ-vel kapcsolatos gyanús ügyet tárt a nyilvánosság elé.

Most viszont két bírósági per elvesztése a megszűnés szélére sodorta a portált.

Hidvégi-B. Attilát jogerősen bűnösnek mondták ki egy rágalmazási perben, mert az ORÖ volt gazdasági vezetőjéről azt írta, hogy felelős lehet sok tízmillió forint eltűnéséért. Emellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma is nyert a Romnet.hu ellen: a bíróság kimondta ugyanis, hogy nem volt igaz, hogy a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósága egyik munkatársát azért bocsátották volna el, mert a CEU-n tanít.

Utóbbi ítélet már csak azért is különös, mert a hírt átvevő 444.hu másodfokon megnyerte a pert a tárca ellen.

A Romnet.hu-nak most ki kellene fizetnie a 400 ezer forintos perköltéget, illetve ha a Kúriához fordulna, akkor még 70 ezer forintot kell megfizetnie.

"A szabadságnak ára van. Mindenki fizet érte. Ki így, ki úgy. Akkor is, ha az csak lemondással jár. A szabadság áldozathozatalt követel"

- értékelt Hidvégi-B. Attila.