Majdnem elítélte Oroszországot a kormányközeli intézet, de gyorsan korrigáltak

Csodálatos kis történet.

Az Index szúrta ki, hogy az MTI-ben kedd reggel 8:20-kor írtak a Nézőpont Intézet ügyvezetőjének, Fodor Csabának az M1-es szerepléséről, Oroszország és a vegyi fegyverek kapcsán.

"Nézőpont Intézet: Oroszországnak is el kellene ítélnie a vegyi fegyverek bevetését

Oroszországnak is el kellene ítélnie a vegyi fegyverek bevetését – mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője kedd reggel az M1 aktuális csatornán. Az elemző szerint fontos, hogy az Európai Unió a kérdésben egyértelmű álláspontot alakított ki, vagyis egyetért és támogatja a vegyi fegyverek teljes tilalmát és készleteinek felszámolását világszerte.

Oroszországra célozva hozzátette, ugyanakkor nem helyes, ha egy nagyhatalom az agresszor „képében kezd el tetszelegni". Mi itt Európában, és különösen mi itt Közép-Európában abban vagyunk érdekeltek, hogy a fegyveres konfliktusok egyre inkább szoruljanak háttérbe, a békés megoldások hívei vagyunk – fogalmazott az elemző."

Ez alapján Szíriára és a Szkripal-ügyre is gondolhatunk, egyik esetében sem tűnik Oroszország ártatlan tündérnek, de a mi kormányunknál ugye érzékeny pont Moszkva, végül érkezett az MTI-javítás:

"Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 8.20 órakor kiadott, a vegyi fegyverek szíriai bevetéséről szóló elemzői anyagunk címe, első és harmadik bekezdése helyesen:

Nézőpont Intézet: Oroszországnak is el kellene ítélnie a vegyi fegyverek bevetését S z í r i á b a n

a harmadik bekezdés: Hozzátette: e g y i k n a g y h a t a l o m e s e t é b e n s e m h e l y e s, ha az agresszor "képében kezd el tetszelegni"."

Na, így már korrekt. Nem Oroszország, hanem a nagyhatalmak. A Szkripal-ügyet meg hagyjuk, csak Szíriáról van szó.

(fotó: Béli Balázs/Alfahír)