Több hangfelvétel is lehet Gyárfás Tamás ellen

A Heti Válasz szerint nem politikai ügyről van szó, hanem a rendőrségnek szerencséje volt.

A hetilap belügyi forrásai szerint az olajügyek miatt állítólag külföldön bujkáló Portik Tamás, amikor a kétezres években hazajött, és itthoni viszonyait rendezni kezdte, Gyárfás Tamással is felvette a kapcsolatot. Rendszeresen beszéltek személyesen és telefonon, ezeket a beszélgetéseket Portik rögzítette, azzal a szándékkal, hogy a producer felbujtói szerepe világossá váljon.

Gyárfás Tamás: "az áldozata vagyok ennek a szörnyűségnek"

Egy hónapra nyomkövetővel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Gyárfás Tamás korábbi médiavállalkozó ellen a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája. Gyárfás ártatlannak vallja magát, ügyvédjével fellebbeznek az ítélet ellen.

A Heti Válasz azt is tudni véli, hogy Portik, akit 2012 nyarán vettek őrizetbe, a Gyárfás-archívumot Jozef Rohacnak adta. Őt már jogerősen elítélték a Fenyő-gyilkosság ügyében. Rohac a testvérének adta megőrzésre a Gyárfás-anyagot, amelyet elkezdtek feldolgozni, hogy tavaly szeptemberben Imrich K-n keresztül megzsarolják a producert.

Gyárfás azonban feljelentést tett, és a nyomozók így jutottak el Imrick K-ig, majd rajta keresztül Rohac testvéréig. A sportvezető és producer lényegében így önmaga juttatta el a hatóságokat a maga ellen szóló terhelő hangfelvételig.

A volt főügyész benyújtotta a gyanúsítása cáfolatát

Ihász Sándor szerdán hivatalosan benyújtotta a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) a bűnpártolás miatt vele közölt gyanúsítás tételes cáfolatát - mondta a volt főügyész ügyvédje csütörtökön az MTI-nek. Papp Gábor hangsúlyozta, a részletes vallomásban védence nem csupán visszautasítja a gyanút, "hanem olyan tényekkel is szolgál, amelyek önmagukban is cáfolják a gyanúsítást". Ügyfele a dokumentumban azt is közölte, hogy kész válaszolni az ügyészség bármilyen további kérdésére - mondta Papp Gábor, hozzátéve, a cáfolat tartalmi elemeiről később kívánnak tájékoztatást adni. A KNYF hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsította meg a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban április 20-án Ihász Sándort, és házkutatást is tartottak a volt főügyésznél. A gyanú szerint a volt főügyész 2017 októberében hivatalában átvette a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát. Az átadó az utóbb felbujtással meggyanúsított Gyárfás Tamás volt, aki akkor azért fordult az általa ismert főügyészhez, hogy tanácsot kérjen tőle.

Az Index arra hívja fel a figyelmet, hogy ez ellentmond a Magyar Idők azon értesülésének, miszerint Gyárfás csak a rendőrök érdeklődésére állt elő a hangfelvétellel, azt nem maga a producer adta oda a rendőrségnek. A hangfelvételek a lap szerint elegendőek voltak ahhoz, hogy Gyárfást meggyanúsítsák.

A Heti Válasz úgy tudja: 

nem politikai ügyről van szó, a rendőrségnek csak szerencséje volt, amiért Rohacék „akcióba léptek”, majd Gyárfás emiatt a rendőrséghez fordult.

"Gyárfás Tamás nem kérte vissza a gyilkosságra szánt pénzt"

Gyárfás Tamást felbujtással gyanúsítják a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban. Az ügyben korábban kihallgatták Tasnádi Pétert is, elmondása szerint Gyárfás 1997 őszén megbízást adott Fenyő János meggyilkolására, de nem ő ölt.Az N1TV exkluzív interjút készített Tasnádival a kilencvenes évek leszámolásairól és a Fenyő-gyilkosságról.

Múlt héten robbant a bombahír, hogy Gyárfás Tamás gyanúsítják a médiatulajdonos, Fenyő János meggyilkoltatásával. Fenyő Jánost, a Vico tulajdonosát 1998. március 11-én gyilkolták meg, mikor megállt egy piros jelzésnél. Gyilkosa egy másik autóból pattant ki, és tizenkilenc lövést megeresztve végzett Fenyővel. 2011-ben Szlovákiában tartóztatták le Jozef Rohácot, akinek a DNS-ét megtalálták egy, a helyszínen hagyott sapkában. Őt a bíróság tavaly májusban jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte.