Azért lőtték le a sarkadi Nemzeti Vágtán megsérült lovat, mert megmérgezhette volna a dögkút fosztogatóit (+18)

Ezért kellett méltatlanul elpusztulnia Címernek. 

A Békés megyei kormányhivatal szerint minden rendben zajlott. A ló tulajdonosát valamiért mégis arra akarták rávenni, hallgasson a borzalmas történetről. Nem fogadta a meg "jó tanácsot", és a Facebookon videót tett közzé a meggyalázott állatról. 

Korhatáros tartalom

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

A sarkadi fideszes polgármester, és a felelős tisztviselő, a gyepmester viszont mélyen hallgat. 

A cigánysoron "Sarkad szégyenének" nevezték az esetet, és tudni vélik, ki cincálta szét a szerencsétlenül járt állat holttestét. A dögkutat egyáltalán nem őrzik, így könnyen lehet, hogy az állatorvos azért döntött a ló agyonlövése mellett, mert 

attól tartott, az altatással megmérgezheti azokat, akik rendszeresen fosztogatják a telephelyet.

A botrányos eset országos felháborodát keltett, a Magyar Lovas Közösség úgy döntött, hogy az idei Nemzeti Vágta idejére és helyszínére tiltakozó megmozdulást szerveznek. 

"Veszélyes, amatőr viccparádé!" Most lett elegük a lovasoknak a Nemzeti Vágtából

Tegnap robbant ki országos botrány abból, hogy a Nemzeti Vágta május elsejei, Sarkadon tartott selejtezőjént megsérült lovat embertelen kegyetlenséggel pusztítottak el. Az állatot a méltóságteljes elaltatás helyett főbe lőttek, megszurkálták, megnyúzták és szétvágták, majd a tetemét egy elhagyatott dögtelepen hagyták a mocsokban. A lo holttestét tulajdonosa, Szabó Erzsébet találta meg, aki megrázó felvéteeket is készített.