Moszkva szerint az Egyesült Államok beavatkozott a venezuelai elnökválasztásba

Fordított napot tartunk.

Scsetyilin újságírók előtt nyilatkozva kifogásolta, hogy más kormányokkal együtt az amerikai vezetés is a vasárnapi venezuelai voksolás bojkottjára szólított fel, majd igyekezett közölni, hogy nem fogadja el annak eredményét.

A Caracasban közzétett, közel végleges részeredmény szerint Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai elnököt, mintegy 68 százalékkal, 2025-ig újraválasztották.

Az orosz diplomata rámutatott, hogy Washington - miközben Moszkvát nem egyszer a külföldi választásokba történő beavatkozással vádolta meg - a távolmaradásra való buzdítás és az eredmény elutasítása mellett akadályokat gördített az Egyesült Államokban élő venezuelai állampolgárok szavazása elé.

Megjegyezte: a nemzetközi közösség feladat inkább az lenne, hogy elősegítse a venezuelai belpolitikai párbeszéd helyreállítását.

A kommunista Maduro maradt Venezuela elnöke

A szavazatok szinte teljes feldolgozottsága után a leköszönő kommunista elnök a szavazatok 67,7 százalékát kapta, legfőbb ellenfele, Henri Falcon pedig szavazatok 21,2 százalékát - közölte Tibisay Lucena, a Nemzeti Választási Tanács (CNE) elnöke, aki "megfordíthatatlan tendenciáról" beszélt. Henri Falcon elutasította a választási folyamatot.