Kitört a botrány Pécsen: nem adták meg az utolsó perces gólt, kormányközeli csapat lehet a bajnok

Míg a Videoton bajnoki címet ünnepel, a harmadosztályban forrnak az indulatok.

Eddig úgy tűnt, a nagy múltú pécsi csapat megnyerheti az NB III Közép csoportját, így jövőre már a másodosztályban folytathatja a küzdelmeket.

A PMFC vezette a tabellát a Tiszakécske előtt, az utolsó előtti fordulóban azonban 0-0-ás döntetlent játszott a Dabassal, míg riválisa 1-0-ra legyőzte a Hódmezővásárhely csapatát.

A pécsiek az utolsó percekben ugyan gólt szereztek, ám a játékvezető érvénytelenítette a találatot, a Tiszakécske pedig egy fordulóval a bajnokság vége előtt, 69 ponttal átvette a vezetést a tabellán, megelőzve a 68 pontos PMFC-t. 

A Szabad Pécs beszámolója szerint ekkor elszabadultak az indulatok: a pécsi szurkolók összetűzésbe kerültek a meccsre kivezényelt rendőrökkel, majd az érkező erősítéssel. Nem kevesen befutottak a pályára, petárdáztak, balhéztak - írja a portál. A cikk szerint valaki egy rendőrautó oldalába is belerúghatott később, ami további bonyodalmakat okozott.

A Szabad Pécs azt írja, már a meccs előtt is olyan pletykák keringtek a városban, hogy "fentről" a Tiszakécskét óhajtanák a felsőbb osztályban szerepelni látni.

A tiszakécskei csapat egyébként Duna Aszfalt néven fut, a főszponzora ugyanis a közbeszerzéseket sorra nyerő cég, amely Szíjj Lászlónak, Mészáros Lőrinc üzlettársának tulajdonában áll. A cég 2015-ben kezdett befektetni a csapatba, azóta állami pénzből sportcentrum és stadion is épült a Tisza-parti városban.

Abban, hogy a pécsi futball idáig jutott, szintén nagy szerepe volt a kormányzatnak, erről korábban itt írtunk.

Leradírozza a Fidesz a futballtérképről Dárdai Pál egykori csapatát

Ennek egyik lépése az a tegnap elfogadott indítvány, mely értelmében az önkormányzat megvonja a támogatást a labdarúgó csapattól.Zuhanás a megye 1-beA pécsi csapat 2015. május 29-én 2-1-re verte a Nyíregyházát az NB I utolsó fordulójában, így 31 ponttal végül a 16 csapatos bajnokság 11. helyén zárta a szezont.

(Fotó: szabadpecs.hu)