Dúró Dóra kilépett a Jobbikból

Véget ér egy korszak, lezárul egy hosszú időszak – írja Facebook-oldalán a Jobbik parlamenti frakciójából kizárt képviselőnő. Férje, Novák Előd követi, miután turnézott egyet a köztelevízióban.

Dúró Dóra azt állítja, hogy „sok bajtársával együtt” lép ki a Jobbikból, „mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma”. A Facebook-oldalán úgy fogalmaz, hogy a Jobbik Alapító Nyilatkozatához „hűen, erkölcsileg most már a kilépés a helyes döntés”.

Dúró Dóra most „könnybe lábadt szemmel, összeszoruló torokkal, nehéz szívvel” búcsúzik a párttól, a mandátumától azonban nem. A Szent Koronára tett esküjét megszegve továbbra sem adta még vissza az őt parlamentbe juttató Jobbiknak. Korábban már alkudozás tárgyává tette mandátumát, amit csak akkor adna vissza, ha azt Toroczkai Lászlóhoz hű politikusnak adnák oda. Pénteken közölte a Jobbik, hogy a szakadár Toroczkai Lászlót kizárta a párt fegyelmi bizottsága. Sneider Tamás, a Jobbik elnöke a Magyar Hangnak adott interjújában arról beszélt, hogy Toroczkai és bejelentett platformja a Fidesz felé kezd sodródni. A pártból való kiszakadással kapcsolatban azt mondta: „a legnagyobb ellenzéki párt bedarálása a Fidesz nyilvánvaló érdeke lenne.”

Novák Előd is kilép

"A párt első alapszervezetének alapító tagjaként búcsúzom a Jobbiktól, de nem búcsúzom a bajtársaktól, hiszen utunkat folytatjuk az Alapító Nyilatkozatunk által kijelöltek szerint. (...) Kiléptem tehát, pedig nem én változtam, hanem a pártom, immár menthetetlenül, amihez nem asszisztálhatunk tovább."

- írja Novák Előd a Facebook oldalán.

Egyben bejelentette: "Ásotthalomra várunk június 23-ára minden bajtársat, akinél most vagy már korábban betelt a pohár. Aki akar, velünk tart! Szebb jövőt!"

Mint ismert, Novák Előd (hasonlóan Toroczkai Lászlóhoz), hirtelen szívesen látott vendég lett a Jobbikról, annak tagjairól és vezetőiről - igen, Dúró Dóráról is - naponta gátlástalanul hazudó, mocskolódó, közpénz tízmilliárdokat elégető fideszes köztelevízióban, hogy ott a Jobbik szakadását vizionálja.