2018. 06. 12. 13:16

Török Gábor: Az ellenzék fegyverletétel közelébe került

Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában elemezte a választás óta történt politikai változásokat. Szerinte Orbán az idei választásokon nem csak egy csatát nyert, hanem háborút és az ellenzék nem csupán vereséget szenvedett, hanem a fegyverletétel közelébe került.

A politikai elemző számára az ellenzék jövője meglehetősen reménytelennek tűnik, látszik az ellenzéki pártokon, hogy esélytelennek érzik magukat Orbán kormányzásával szemben.

Hozzátette, úgy látja, az ellenzék elfogadta, hogy Orbán addig lesz hatalmon, amíg akar.

„Egy akarat van, egy narratíva van, egy ajánlat van Magyarország számára, ami nem azt jelenti, hogy az a 2,5-3 millió ember, aki nem a Fideszre szavazott, az most már Fidesz-szavazó lenne, csak a beletörődés, az elfogadás jelei látszanak."

Azonban emlékeztetett, hogy volt már hasonló helyzet a magyar politikában 1998 előtt, ám abból az akkori ellenzéki oldalon lévő Fidesz képes volt talpra állni, mert látszott, mit akar, volt programja és képes volt ügyeket vinni a napirendre. Török szerint ez a politikai módszer az, ami ma teljesen hiányzik az ellenzék arzenáljából.

"Az ellenzék ma már inkább csak technikai kérdésekkel foglalkozik és nem azzal, hogy megértse, illetve meggyőzze a választóit"

- zárta értékelését.