És ezek az emberek szavaznak, meg gyermeket nevelnek

Papír. Műanyag/Fém. Ezekre a kukákra ennyi van írva. Ennyire egyszerű. Ennyit nem képes rengeteg ember felfogni.

Mindegy, hogy hol, és mindegy, hogy mikor – folyamatosan azzal találkozom, hogy vannak, akik töretlen lelkesedéssel képtelenek megérteni: az egyik kukába papírt lehet tenni, a másikba műanyagot és fémet. Azért, mert az van rájuk írva. Nem egy agysebészet, mégsem megy. Talán az agysebészet segítene.

Nem a tett súlya a lényeg. Rossz kukába dobni valamit nem egy egetverő dolog, igazából nem is érdekel, mi lesz vele utána. Gondolom, majd valaki anyázva átdobja a másikba, legkésőbb az ürítéskor. Vagy nem, és marad a duplán anyázó szalagmunkásokra a feladat.

Sokkal inkább az az ijesztő, hogy az ilyen emberek az élet más területein mit produkálhatnak. Hiszen a szemetét nem tudja jó kukába dobni, de gyermeket nevel, meg politikusokra szavaz. Tehát ő egy önálló, értékes, értelmes, teljes ember. Aki felháborodik, meg kikéri magának.

De vajon milyen embert nevel majd az, aki még annyit sem csinál jól, hogy a papírt a papírba tegye? Hogyan igazodik ki az az ember a nagypolitika taktikázásain, aki annyit sem ért, hogy a műanyagot a műanyagba tegye? A válaszokat inkább nem is tenném kérdésessé.

Abba meg már tényleg bele sem merek menni, hogy a palackokat össze kéne nyomni, a dobozokat pedig lapjára kéne szedni. Az már valami advanced level lehet.

És aki szerint mindegy, mert „úgyis összeöntik”, egyrészt nagy valószínűséggel téved, másrészt a lázadását inkább kamatoztassa másban, valami hasznosabban, ne egy modern hulladékgyűjtő rendszer szándékos szabotálásában. Mert akkor aztán tényleg soha nem lesz jó.

Aztán a bálna megint megeszi a joghurtosdobozt.

A hülye.

sss
2019. június 20. | 22:27
EU-csúcs
sss
2019. június 20. | 21:45
""
sss
2019. június 20. | 19:01
""
sss
2019. június 20. | 22:27
EU-csúcs
sss
2019. június 20. | 21:45
""
sss
2019. június 20. | 19:01
""
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Eszes Ádám