Egy fideszes politikus szerint a menekültek hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak

Navracsics Tibor nyilatkozott.

A hvg.hu munkatársa hallotta az Inforádióban, amint Navracsics Tibor uniós biztos a migránsokról beszélt.

Fideszes létére meglepő dolgokat mondott, bár tőle nem újdonság a pártjával ellentétes álláspont képviselete. Mikor arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy a migránsok integrációjával is foglalkozó Európai Szolidaritási Testület munkájára is jóval több pénzt tervez fordítani az Európai Bizottság, valamint arról, hogy nem célszerűbb-e elrejteni ezt a kifejezést, amikor ez kinyitja némely országok politikai vezetőinek zsebében a bicskát, azt mondta:

„nem az nyitja ki a döntéshozók zsebében a bicskát, ha integrálni akarjuk azokat, akik már itt vannak és jogszerűen vannak itt. Hanem az nyitja ki, ha jogszerűtlenül, akadálytalanul jöhetnek be az Európai Unión belülre”.

Navracsics szerint a migráció a magyar közéletben a jogellenes migrációt jelenti, miközben vannak, akik tényleg háborús övezetből menekülnek.

"Tudjuk, hogy több tízezer felnőtt kísérő nélküli kiskorú van valahol az Európai Unióban. Nagyon sokan Szíriából jöttek. Ők nem gazdasági kivándorlók. Ők gyerekek, akik háborús övezetből menekültek, és az út során vagy meghaltak a szüleik, vagy valami történt velük. Az ő oktatásukat, iskoláztatásukat biztosítani kell. Hiszen fiatalok, jól szocializálhatók, egy társadalom hasznos tagjaivá tudnak válni" - fogalmazott.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss