Fegyelmik indultak a Handóékat vizsgáló bírák ellen

Egy nagyon furcsa történet miatt.

A 444.hu szerint május 25-én reggel 3 bíró ment be az Országos Bírósági Hivatal (OBH) épületébe, hogy hivatalos iratokba tekintsenek be. Az OBT már egy ideje kérte Handóékat, hogy bizonyos papírokat adjanak át nekik az ellenőrzés miatt, de az OBH ezeket nem küldte el, ezért mentek be május 25-én reggel a bírók személyesen.

De a papírokat elő sem készítették nekik, ezért megkérték a titkárnőt, hogy menjen át Handó Tünde elnök irodájába, és kérje el nekik a dokumentumokat. Az asszisztens nem sokkal később visszatért, a kért iratok nem voltak nála, csak egy írásos nyilatkozat Handóéktól, lényegében arról, hogy nem adják oda, amit az OBT tagok kérnek – írja a lap. A bírók jegyzőkönyveztették, hogy ott voltak, és kérték az iratokat.

És itt két történet jön, az egyik az OBT-s bírók verziója, a másik pedig Handóéké.

  • Az első szerint a jegyzőkönyv készítése közben a bírók beszélgettek, viccelődtek, és az egyikük valami olyasmit mondott, hogy: „Ezért mindannyian lógni fogunk.”
  • A másik szerint viszont a bírók fenyegetően léptek fel a titkárnővel szemben, és azt mondták neki, hogy „Puha lesz a kötél”, majd az egyik bíró eljátszotta a Handó-féle nyilatkozattal, ahogy kitörli a fenekét.

Az OBH vezetése utóbbi miatt fegyelmi eljárást kezdeményezett a három bíró feletteseinél.

A vizsgálóbírók persze tagadják az egészet, a 444.hu-nak nyilatkozó egyik forrás úgy fogalmazott, „az érintett bíráknak már az is megalázó, hogy ilyesmivel vádolják őket, hogy egyáltalán felmerül a fegyelmi eljárás, hogy róluk beszélnek a folyosókon. Ki fogja vállalni a következő OBT választáskor, hogy elinduljon tagnak, ha látja, hogy így hurcolják meg azokat, akik ellenőrizni próbálják Handót?”