A törvény alkalmazhatatlan és nem tud károkat okozni

A letelepedési kötvények továbbra is maradnak. 

A Jobbik számára fontos Magyarország biztonsága, a kereszténység védelme, az illegális migráció megállítása, a törvény alapvető céljaival tehát egyetértünk – hangsúlyozta a Jobbik szóvivője. Az ellenzéki politikus szerint azonban a kormány valódi célja, hogy a közelgő európai parlamenti- és az önkormányzati választási kampányokban kommunikációs célokra alkalmazza ezt a törvényt.

Mirkóczki kiemelte, hogy a jogszabálymódosítás elvesztette Soros-jellegét, hiszen a korábbi javaslattal szemben nem írja elő a Soros György által támogatott civil szervezetek korlátozását.

A Stop Soros csak egy kommunikációs fogás

Életszerűtlen és alkalmatlan a Stop Soros, mivel nem veszik fel sikerrel a harcot az illegális migrációval szemben és a hajléktalanságot se szünteti meg. Borzasztóan álságos a törvényjavaslat, melynek egyetlen, hogy a közelgő kampányban a szavazás eredményét használja a kormány – emelte ki Mirkóczki.

A gazdag migránsok továbbra is jöhetnek

„A Fidesz-KDNP nyolcadik alkalommal szavazta le a letelepedési kötvények megszüntetését, így az jól látszik, hogy az ország védelmét csak egy bizonyos csoportokkal szemben tartja fontosnak a kormány, a gazdagok továbbra is jöhetnek”

Újságíró kérdésre a Jobbik szóvivője kiemelte, hogy bár a fanatikus Fidesz szavazók most azt gondolják, hogy a kormány megállította a migrációt, abban ne reménykedjünk, hogy most már az ország számára valóban fontos kérdésekkel foglalkozik majd a kormány, mivel a „kommunikációjának fő eleme lesz, az önkormányzati választások napjáig ez az egy fő témája lesz a Fidesz KDNP-nek.”