A választások előtt megvolt az ünnepélyes alapkőletétel, most már felülvizsgálják az M30-as megépítését

Pedig Orbán már három éve megígérte.

Orbán Viktor 2015. áprilisában jelentette be miskolci sajtótájékoztatóján, hogy megépülhet a Miskolcot Kassával összekötő M30-as autópálya.

A projekt körül aztán hosszú ideig csend volt, az események épp az országgyűlési választások előtt pörögtek fel, márciusban Homolya Róbert államtitkár, Csöbör Katalin és Hörcsik Richárd fideszes országgyűlési képviselők ünnepélyes alapköletétellel egybekötve jelentették be, hogy megkezdődik az út magyarországi, 57 kilométeres szakaszának építése, 179,3 milliárd forintból.

A választások után azonban a Magyar Közlönyből kiderült: a miniszterelnök felkérte a Dr. Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, hogy vizsgálja felül a projektet és arról készítsen jelentést a kormány számára.

Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője írásbeli kérdésben fordult a miniszterhez, hogy megtudja, mi a felülvizsgálat oka, változhatnak-e a költségek, a kivitelezők köre, illetve az átadás tervezett dátuma.

Palkovics helyett Cseresnyés Péter államtitkár válaszolt a kérdésre, írásában a projekt felesleges bemutatása után végül elárulta: "a felmerülő kérdések tisztázása folyamatban van".

Jakab Péter Facebook-oldalán így reagált:

"Nem baj, a lényeg, hogy legalább az ünnepélyes alapkőletétel időben megvolt, a többi kérdésre meg sejtem a választ: átadás majd a következő választás előtt, a költségek minden bizonnyal nőni fognak, a kivitelező meg marad Mészáros Lőrinc. Eközben a beruházás a tervezettnél jóval olcsóbban, helyi vállalkozásokkal is megvalósítható lenne."

(Fotó: minap.hu)