Ne éljen a magyar szabadság és a haza, ha nem Schmidt Máriának van igaza

Pruck Pál már nem érdemelt egész falas festményt...

"Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!"

- e felkiáltás szerepelt a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány falfestményén, melyen Dózsa László állításával szemben Pruck Pál szerepelt.

A múltidő sajnos azért indokolt, mert a Schmidt Mária igazgatása alatt álló brigád

ahelyett, hogy egyszerűen feltüntette volna, hogy valójában melyik pesti srác szerepel a képen, a zuglói önkormányzat tudta és beleegyezése nélkül lemázolta az egész képet, vele együtt pedig az '56-os hősökre emlékeztető üzenetet is.

Ráadásul minderre jóval a 2018. szeptember 13-ai határidő előtt került sor, az alapítványnak ugyanis csak ez után kellett volna eltüntetnie az 1956-os szabadságharcra emlékeztető gigantikus alkotást a kerület tulajdonában lévő épület tűzfaláról.

Az orbáni emlékezetpolitika fura úrnője nem tűrhette, hogy holmi bírósági ítélet, önkormányzattal kötött szerződés vagy történelmi hitelesség útját állja koránt sem szerény méretű egójának, így maradt a beégés nyomainak dicstelen eltüntetése.

Schmidt Mária inkompetenciája így nem lepleződött le, és egyáltalán nem bizonyosodott be róla, hogy egy kókler, akit csak az nem vezet meg, aki nem akar.

(Schmidt Mária figyelmébe: a szerző második világháborús U-boot; Fotó: 444)