Hollywood már lecsapott a thai gyerekek történetére

Kihozták az utolsó négy gyereket és az edzőt is a thai barlangból. Magyar idő szerint kedd délutánra ért véget a napokig tartó mentőakció, melyben több mint ezer önkéntes vett részt. Egy forgatócsoport még a mentés befejezése előtt a helyszínre érkezett, hogy riportokat készítsenek egy jövőbeli filmhez.

A 12 fiú és az edzőjük is elhagyta a barlangot magyar idő szerint kedd délután– írja a Guardian. Az utolsó mentési hullámban négy gyermeket hoztak ki a barlangból, közülük kettőt a helyszínen láttak el az orvosok. A thai miniszterelnök azt mondta, hogy a gyerekek szorongás elleni gyógyszert kaptak a mentés előtt.

Június 23-án rekedt az ifjúsági futballcsapat és edzőjük a Tham Luang barlangban, mert a kifelé vezető járatokat elárasztotta a víz. A mentőcsapatok július 2-án találták meg őket, 4 kilométerre a kijárattól. A mentőakció végül vasárnap indult el.

Még a mentés befejezése előtt lecsapott a Pure Flix nevű stúdió a sztorira, akik két producert küldtek a helyszínre, hogy riportot készítsenek a mentésben résztvevőkkel. Adam Smith- és Michael Scott producereket meg is kérdezték, hogy nem ízléstelen-e a mentés közben már elkezdeni a film előkészületeit, mire ők azt válaszolták, hogy biztosan sokat lecsapnak majd a sztorira, így nem késlekedhetnek.