Valószínűleg új világrekord: egy nap alatt háromszor raboltak

Folytatólagosan elkövetett rablás bűntette miatt emeltek vádat egy 17 éves fiatalkorúval és felnőttkorú társával szemben, akik egy nap alatt háromszor raboltak ki egy fiatalt

A gyermekotthonban élő fiatalkorú vádlott már a korábbi tanévben is több bűncselekményt követett el volt osztálytársa sérelmére – olvasható az ügyészség honlapján. A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség vádemelésének alapja, hogy a vádlott és felnőttkorú társa 2018 áprilisában az egyik délelőtt elhatározták, hogy pénzt szereznek a sértettől. Megvárták, hogy a sértett a barcsi iskolájukhoz közeli boltban befejezze a vásárlást, majd megfenyegették azzal, hogy ha nem ad nekik pénzt, meg fogják verni. A sértettől ekkor kisebb összegű készpénzt zsákmányoltak, amit internetezésre és élelmiszerre költöttek.

Amikor délutánra elfogyott a pénz, a két vádlott újra megkereste a sértettet, akitől – mivel a pénzét már korábban elvették – két szendvicset szereztek meg úgy, hogy újra veréssel fenyegették meg.

A vádlottak azonban ezzel sem elégedtek meg, és követni kezdték a hazafelé tartó sértettet. A sértett ezúttal igyekezett ellenállni, és a vádlottak agresszív felszólítása ellenére sem a pulóverét, sem más értéket nem volt hajlandó odaadni nekik, azonban a vádlottak észrevettek a táskájában egy 3500 forint értékű vezeték nélküli telefontöltőt, amit – a két vádlott újabb fenyegetésének hatására – már kénytelen volt átadni, a pulóverével együtt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő és javítóintézetben fogva tartott fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, míg a szintén letartóztatásban lévő felnőtt korú társával szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Stummer János, a párt országos kampányfőnöke értékeli a helyhatósági voksolás eredményét.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.